El Ple aprova les ordenances fiscals per a l'exercici 2023

Divendres, 30 de setembre de 2022 a les 12:00

El Ple de setembre va aprovar aquest dijous 30 de setembre la modificació de les ordenances fiscals per al proper exercici.

El primer tinent d’Alcaldia i regidor d’Economia, Finances i Patrimoni, Adelino Macías,  va explicar que les ordenances patiran una modificació de mínims perquè s’ha tingut en compte “la situació complicada que es viu actualment”. La proposta sosté la idea que cal mantenir la prestació de serveis a la ciutadania amb la mateixa qualitat que fins ara i, especialment, la d’aquells serveis que s’ocupen dels aspectes més socials.  

Pel que fa a la taxa de residus, Adelino Macías, va indicar que patirà un increment lineal del 6,97% per mantenir la cobertura de la despesa i de la penalització que suporta l’Ajuntament per no arribar als mínims de reciclatge marcats. Això significa un preu per habitatge de 112,25 euros, 7,25 euros més que l’exercici anterior. L’altra taxa que també es veurà incrementada, en aquest cas en un 18% és la de guals als polígons industrials. La pujada es produeix perquè, segons Macías, patia una “des actualització important”.  

El segon tinent d’Alcaldia, Pere Garcia, que també va intervenir en aquest punt, va indicar que l’Ajuntament no ha incrementat les ordenances tenint com a referència l’IPC sinó que prioritza no carregar al ciutadà l’augment de preus. “L'Ajuntament també ha de fer front a l'increment de preus, de la despesa en subministres i en serveis, però com tothom, a nosaltres també ens toca ajustar-nos el cinturó per gestionar encara millor els recursos de què disposem sense deixar ningú enrere", va indicar Pere Garcia qui també va expressar que “el nostre gest suposa un granet de sorra en no incrementar més la seva preocupació”.

L’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va tancar el punt amb la seva intervenció on va destacar que "el principal objectiu de l’Equip de Govern en la proposta d’Ordenances Fiscals 2023 és fer-li més fàcil la vida a les famílies i assegurar un nivell d’ingressos municipals suficients per fer front a la crisi econòmica i social”. Garcia va argumentar que “l'equilibri pretén mantenir el nivell de serveis de qualitat a la ciutadania i poder finançar les polítiques socials, les inversions municipals i altres serveis amb garanties de suficiència i qualitat”.

Les Ordenances  Fiscals van estar aprovades amb els vots favorables de Santa Perpètua en Comú, Partit dels Socialistes i amb els vots contraris d’Esquerra Republicana i Ciutadans.  

D’altra banda, el Ple va aprovar també una modificació de crèdits per valor de més d’1,4 milions d’euros. El primer tinent d’Alcaldia, Adelino Macías, va explicar durant la seva intervenció que la modificació respon principalment a l’adequació de l’import de les inversions als increments de despeses per la situació de crisi que vivim. Macías va manifestar, com a exemple que, el cost de de les obres s’han encarit entre un 20 i 30% del previst inicialment. Aquesta modificació de crèdits també comportarà l’adquisició de tres habitatges que passaran a ser propietat de l’Ajuntament i que ampliaran el parc d’habitatges per a l’emergència social.

Darrera actualització: 30.09.2022 | 12:23