Museu del Treball i la Indústria Viva (MTIV)

El treball i les dones, el procés de transformació de poble agrari a industrial, l'evolució del treball i el seu impacte són alguns dels grans temes que presenta el nou Museu del Treball i la Indústria Viva (MTIV), que té com a seu principal el Vapor.

El nou Museu de Santa Perpètua s'inaugurà el 4 de març de 2023. L'equipament s'obrí a la ciutadania després de la rehabilitació arquitectònica de la nau gran i dels edificis annexos del Vapor Aranyó, la única fàbrica tèxtil conservada i ubicada al centre del municipi que va donar lloc a la industrialització inicial a Santa Perpètua. Una rehabilitació que ha comptat amb la realització del nou projecte museogràfic i la urbanització del seu entorn amb la nova plaça del 8 de març.

El MTIV té dos subseus en dos edificis emblemàtics i d'alt valor patrimonial del municipi: l'edifici modernista de la Granja Soldevila i la rectoria de l'església de Santa Maria de Santiga. El nou espai expositiu de la Granja s'inaugurà l'11 de març de 2023.

El MTIV forma part del projecte turístic industrial Vapor Aranyó Centre d’Indústria Viva, un projecte que ha comptat amb una subvenció d’1.361.560,64 euros de la Unió Europea a través del Fons Europeu per al Desenvolupament Regional (FEDER). El MTIV també ha rebut ajuts  de la Diputació de Barcelona per un import total de 880.780,32 euros.

Logo Fons Feder

Atenció a la ciutadania
Notícies