Exposicions

Mensualment, la biblioteca Josep Jardí organitza diverses exposicions bibliogràfiques per a posar en valor el seu fons documental i per facilitar als seus usuaris\àries l'aprofundiment en temàtiques concretes.

NOVEMBRE 2023

El Jordi us recomana un seguit de novel·les que ha llegit i que creu que tothom hauria de llegir un cop a la vida. Cap d’elles us deixarà indiferent, són novel·les d’aquelles que us faran pensar. 

  • Stefan Zweig (31 d'octubre al 14 de novembre a la primera planta)

El 22 de febrer del 2023 va fer 80 anys del suïcidi de l’escriptor vienès al Brasil. Stefan Zweig (Viena, 1881 – Petrópolis, Brasil, 1942) va ser un escriptor molt popular, tant com assagista i biògraf com a novel·lista. La seva capacitat narrativa i la delicadesa en la descripció dels sentiments i l’elegància del seu estil el converteixen en un narrador fascinant, capaç de seduir-nos des de les primeres línies

No tots els llops són ferotges com el de la Caputxeta vermella o el de les set cabretes. També n’hi ha d’amables, divertits, badocs i, fins i tot, algun que té por... En aquesta selecció de contes trobareu llops de tota mena!No tots els llops són ferotges com el de la Caputxeta vermella o el de les set cabretes. També n’hi ha d’amables, divertits, badocs i, fins i tot, algun que té por... En aquesta selecció de contes trobareu llops de tota mena!

Llibres de l'Asteroide és una editorial independent fundada a Barcelona l'any 2005 per Luis Solano que té per objectiu oferir les obres fonamentals de la literatura universal dels darrers setanta-cinc anys que no hagin estat publicades abans en espanyol o que estiguin descatalogades, i el seu deure com a editors és donar-los la major difusió possible.

La paraula retelling significa literalment “tornar a explicar”, i en aquesta exposició us oferim un grapat de novel·les que expliquen històries ja existents des d’una altra perspectiva: des de contes de tota la vida com els de Perrault o els dels germans Grimm, fins a mites grecs com Eros i Psique.

S’acosta Halloween! I per això a la sala infantil de la biblioteca hem preparat una selecció d’alguns dels llibres més terrorífics que podeu trobar a les nostres prestatgeries! El títol ho diu tot: històries terrorífiques per a no dormir! Terror! Misteri! Ensurts! Monstres! Sang! I molt riure també.

DESEMBRE 2023

Aquest desembre ens deixem anar amb una proposta de documents freaks (estranys i peculiars) relacionats amb Nadal a la primera planta. Hi trobareu des de pel·lícules de terror fins a novel·les de sang i fetge!

Al vestíbul us hem preparat un recull de llibres de cuina típica de les diferents comunitats autònomes d’Espanya. Us animeu a provar-les per Nadal?

A infantil trobareu una selecció de contes de l’editorial Libros del Zorro Rojo, fundada a Barcelona el 2004, s’ha consolidat com una editorial de referència internacional en l’edició de llibres il·lustrats per a lectors de totes les edats. Fan de l’edició un art, pensant en els lectors singulars i repensant cada llibre amb l’astúcia i la tenacitat d’una guineu, una acolorida guineu vermella de faula.

“Busquem històries ben escrites, que commoguin; personatges reveladors, temes controvertits i propostes gràfiques originals, distintives i d’alta qualitat que construeixen llibres capaços d’obrir nous horitzons a nous lectors.” https://librosdelzorrorojo.com/quienes-somos/

 

Darrera actualització: 21.11.2023 | 13:42
Darrera actualització: 21.11.2023 | 13:42