Activitats

Activitats infantils

Hora del conte i Contes per a menuts

L'hora del conte s'adreça a infants a partir de 4 anys. Per poder participar a l'activitat, cal que l'infant tingui el carnet de la biblioteca. Les inscripcions es realitzaran telemàticament.

El contes per a menuts estan adreçats a infants de 0 a 3 anys. És una activitat que es realitza amb un animador i és obligatòria l'assistència d'un adult que acompanyi al nen o nena. Per poder participar a l'activitat, cal que l'infant tingui el carnet de la biblioteca. Les inscripcions es realitzaran telemàticament.

La Biblioaventura

Activitat de foment de la lectura per a nens i nenes de 6 a 12 anys. Els infants hauran d'aconseguir llegir fins a deu documents per arribar a ser un biblioaventurer. Els qui ho aconsegueixin rebran una recompensa. Guiat per un membre de l'equip de la biblioteca, haurà de fer petits exercicis, proves lúdiques i activitats per demostrar que ha llegit i ha entès el llibre escollit. Pels volts de la primavera tots els participants podran gaudir d'una festa per celebrar que s'ha assolit l'objectiu.

 

Clubs de Lectura

Els clubs de lectura són trobades de caràcter mensual per comentar un llibre. Per participar-hi no és necessari ser un especialista. Només cal tenir ganes de conversar al voltant d’un títol proposat pel conductor de l’activitat i passar una bona estona fent tertúlia.

Cal tenir el carnet de la biblioteca i sol·licitar personalment la inscripció al club on es vol participar. 

 

Programació estable als centres educatius

A través de la programació estable, la biblioteca ofereix diferents formacions especialitzades i adaptades a les escoles i instituts de Santa Perpètua. En funció del curs dels alumnes, s'explicaran uns recursos o altres. L'objectiu és que els escolars puguin utilitzar l'equipament municipal de manera autònoma.

Dossier de la programació estable curs 2024-2025

Lots didàctics per a les escoles NOVETAT 2024-25

Els lots didàctics ofereixen l'oportunitat de treballar a l'aula amb material curosament seleccionat per la Biblioteca Josep Jardí. Actualment hi ha cinc temes disponibles: Cos humà, Dinosaures, Espai, Història i Oceans.

Són lots temàtics tancats i adequats per a infants de 6 a 12 anys. Aquest material compta amb un préstec especial de dos mesos per poder treballar satisfactòriament els projectes a l'aula.

Podreu reservar els lots mitjançant els formularis disponibles dins el dossier de la programació estable. Un cop confirmada la reserva, l’escola s’ocuparà de recollir i retornar el/s lot/s didàctic/s dins les dates reservades.

Presentacions de llibres, conferències i xerrades

Periòdicament la biblioteca acull presentacions de llibres, ja siguin novetats o publicacions d'autors locals. També organitza conferències relacionades amb temes d'actualitat o d'interès general.

 

Darrera actualització: 21.05.2024 | 12:55
Darrera actualització: 21.05.2024 | 12:55