Entra en servei la nova pèrgola fotovoltaica del Complex de la Granja Soldevila

Divendres, 16 de setembre de 2022 a les 12:00

Els conductors de vehicles elèctrics poden des d'avui fer servir les noves estacions de recàrrega situades sota la pèrgola fotovoltaica que s'ha instal·lat a l'aparcament del Complex Granja Soldevila.

La inauguració d'aquesta instal·lació ha estat el primer acte de la Setmana Europea de la Mobilitat a Santa Perpètua. La pèrgola fotovoltaica consta de 30 panells solars amb una producció pic de 13,5 kWh. Així produirà a l'any aproximadament 17.800kWh i evitarà l’emissió de 4,3 tones de CO2 a l’atmosfera, segons dades de la Regidoria de Canvi Climàtic i Transició Energètica. Per a les arques municipals suposarà també un estalvi d'uns 5.000 euros anuals. Sota la pèrgola hi ha a disposició de la ciutadania tres estacions de recàrrega de vehicle elèctric, dues dobles i una monofàsica, que amplien les que ja hi havia en aquest mateix aparcament i que contribueixen a la Xarxa pública d'estacions de recàrrega del vehicle elèctric de Santa Perpètua.

El regidor de Canvi Climàtic i Transició Energètica, Sergi Hernández, ha recordat que és una instal·lació energètica d'autoconsum ja que l'energia que produeix està connectada directament a l'edifici de Desenvolupament Local. El regidor ha destacat que l'energia anual que produirà és equivalent a carregar totalment les bateries de 500 vehicles elèctrics.

Hernández també ha destacat que ha servit de formació per l'alumnat d'instal·lacions elèctriques del Centre de Desenvolupament Local i dels mòduls d'electricitat de l'Institut Estela Ibèrica. El regidor de Canvi Climàtic i Transició Energètica considera que aquesta infraestructura "és un exemple de canvi de mobilitat i de transició energètica cap a una mobilitat més eficient, més sana i que tingui cura del medi ambient".

Aquest matí el regidor de Canvi Climàtic i Transició Energètica ha recordat que a Santa Perpètua es crearà la Xarxa pública de recàrrega de vehicles elèctrics i aquestes estacions inaugurades avui en formen part com les altres que ja estaven en servei al mateix aparcament i altres que s'aniran instal·lant a altres punts del municipi no només per a cotxes i furgonetes sinó també per a vehicles de mobilitat personal.

L’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, ha explicat que aquest és un projecte que va néixer l’any 2018 i ha mostrat la seva satisfacció per la instal·lació, destacant el treball conjunt entre l’Ajuntament i els centres formatius que han participat. "Estem molt contentes perquè és un projecte compartit i una aposta de l'Ajuntament des de fa molts anys, ja que el vehicle elèctric és una realitat avui dia i apostem per les energies alternatives", ha expressat la primera edil perpetuenca. 

Isabel Garcia ha refermat que cal sensibilitzar a la ciutadania de Santa Perpètua que és necessari fer la transició a les energies alternatives i que les energies fòssils té el seu final. L'alcaldessa ha explicat que "cal conscienciar perquè els veïns i veïnes vegin cada cop més les energies alternatives com una opció real i necessària". A més, Isabel Garcia ha felicitat a l’alumnat de l’Institut Estela Ibèrica i de Desenvolupament Local per la seva feina en l’elaboració del projecte.

Darrera actualització: 16.09.2022 | 12:56