Santa Perpètua recupera la Flama del Canigó al Recinte Firal

Dilluns, 20 de juny de 2022 a les 14:00

El municipi tornarà a viure aquesta tradició després que en les edicions de 2020 i 2021 no se celebrés a causa de la pandèmia.

El Club Esportiu Fondistes Fem Força de Santa Perpètua torna a ser l’encarregat de transportar la Flama del Canigó fins al Recinte Firal, on s’encendrà la foguera de Sant Joan. 

El grup d’atletes sortirà el 23 de juny a les 19.30 hores des de la plaça Central del barri de la Florida i recorrerà diversos carrers del municipi (avingudes Quatre, de l'Estela Ibèrica i de Girona; i els carrers de Lleida, de Joaquim Malats, de Santa Maria, la Rambla, la plaça de la Vila, de Pau Claris, el passeig de la Florida i el Recinte Firal). Un cop arribin al Recinte Firal es procedirà a la lectura del manifest Som llengua i foc que ha elaborat el periodista Eliseu Climent per a Òmnium Cultural i posteriorment s'encendrà la foguera, un ninot, que un any més ha preparat l'alumnat de Sociocultural SPM. També es cremarà la capsa dels desitjos on aquelles persones que vulguin poden deixar prèviament els seus desitjos. La tradició diu que els desitjos es cremen amb la idea que s'acompleixin i com a símbol d'esperances.

L'Ajuntament de Santa Perpètua demana precaució amb la pirotècnia perquè aquest dia esdevingui una veritable festa i recomana, per evitar molèsties, utilitzar el Recinte Firal per encendre els petards. La Policia Local i l'associació de voluntaris de Protecció Civil vetllaran pel bon desenvolupament de la Flama del Canigó.

Darrera actualització: 20.06.2022 | 14:18