La Corporació s'adhereix al Dia de record i homenatge a totes les víctimes del cop d'estat militar, la Guerra Civil i la Dictadura

Divendres, 28 d'octubre de 2022 a les 01:00

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda s’adhereix a la commemoració anual del 31 d’octubre com a Dia de record i homenatge a totes les víctimes del cop d’estat militar, la Guerra Civil i la Dictadura. El Consistori durà a terme anualment, des d’aquest 2022, tots aquells actes, activitats o accions de difusió del 31 d’octubre com a Dia de record i homenatge a totes les víctimes del cop d’estat militar, la Guerra Civil i la Dictadura.

La nova Llei de Memòria Democràtica aprovada per les Corts Generals recull aquesta commemoració i també declara el 8 de maig de cada any com a Dia de record i homenatge als homes i dones que patiren l’exili a conseqüència de la Guerra Civil i la Dictadura.

La Corporació en el Ple celebrat aquest dijous 27 d'octubre ha aprovat per unanimitat una proposició en relació a aquest homenatge i on afirma que "comparteix els principis de veritat, justícia, reparació i garanties de no repetició que han de presidir les polítiques públiques relatives a la memòria democràtica". Segons el Ple, "la commemoració d’aquests dies de record contribueix, mitjançant el record i la pedagogia, a assegurar la no repetició d’esdeveniments com els esmentats, contribuint a mantenir viu el record del significat i la transcendència dels fets commemorats, i de la dignitat de les víctimes, tant entre la ciutadania actual com en el futur".

Darrera actualització: 28.10.2022 | 22:04