SIAD (Servei d'Informació i Atenció a la Dona)

Contacte per WhatsApp o telèfon al mateix número: 650918166.

La Regidoria d'Igualtat i Drets Civils, posa a l'abast de les dones serveis específics d'atenció, informació, orientació i suport emocional, en un espai personalitzat, confidencial i gratuït. Amb l'objectiu de donar resposta a les seves necessitats, fent èmfasi especialment en les situacions de dificultat que puguin estar vivint pel simple fet de ser dones.

Els serveis que integren el SIAD són:
  • Servei de primera acollida: El servei de primera acollida està atès per personal professional especialitzat que ofereix suport i orientació en situacions derivades de desigualtat i discriminació per raó de gènere, conflictes de parella o violència envers les dones. Recull les demandes i, si aquestes ho requereixen, realitza la derivació a la resta de serveis de la Regidoria o altres serveis municipals i intermunicipals.
  • Servei d'orientació jurídica civil o penal. Atès per una jurista especialitzada en temes de gènere i ofereix un espai de consulta sobre temes legals en referència als drets de les dones:

· Situacions assetjament sexual per raó de sexe a l'àmbit laboral
· Permisos de maternitat / paternitat.
· Conciliació de la vida laboral i familiar.
· Reduccions de jornada o excedències.
· Pensions, prestacions i règim de la seguretat social.
· El règim jurídic del matrimoni, unió estable de parella i parelles de fet.
· Separacions i divorcis
· Impagaments de pensions i convenis de regulació.
· Custòdia de fills i filles.
· Processos penals per violència de parella com ordres de protecció.

  • Servei de psicologia per adults: Està atès per una psicòloga especialitzada que ofereix suport emocional a dones que han patit situacions de violència de gènere, d'abús emocional o maltractaments en els àmbits de la parella, la família o la feina, així com processos de separació conflictius.
  • Servei de psicologia infantil:  Està atès per una psicòloga professional que s'adreça a fills/es de les dones ateses o no al servei del SIAD. Orienta en pautes socioeducatives, resolució de conflictes en processos de separació i/o violència familiar i valorar l'estat emocional de l´ infant.

És un servei obligatori:

No

Centre d'Informació i Recursos per la Igualtat (CIRI)

Carrer Pablo Picasso 32 - 08130 Santa Perpètua de Mogoda - Barcelona (Catalunya)
Telèfon: 935 604 205
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 17.10.2023 | 14:39