25N

Dilluns, 9 d'octubre de 2023 a les 00:00

Dia Internacional de lluita per a l'eliminació de les violències masclistes

SOM DONES LLIURES - SOMOS MUJERES LIBRES - WE ARE WOMEN OF FREEDOM - NOUS SOMMES DES FEMMES LIBRE - نحن نساء حرات - 我们是自由的女性 - ہم آزاد خواتین ہیں۔ - SUNTEM FEMEI LIBERE - SOMOS MULLERES LIBRES - EMAKUMEOK ASKEAK GARA

Les violències masclistes, exercides contra les dones pel fet de ser dones, són una violació dels drets humans. Les formes en què es poden produir són diverses: per mitjans físics, econòmics o psicològics (incloses les amenaces, les intimidacions i les coaccions). A més, poden desenvolupar-se en en l'àmbit públic i/o privat. Són manifestacions de discriminació i de desigualtat que causen danys i patiment físic, sexual i/o psicològic. L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda amb aquesta programació vol posar el focus en totes aquestes violències i condemnar-les així com oferir espais de sensibilització i debat.

Programació

Del 18 d'octubre al 3 de novembre El Vapor, Sala La Filadora.

20 d'octubre a les 18  h El Vapor, Sala La Filadora.

  • Inauguració de l’exposició en memòria de les dones assassinades per violència masclista el 2022: "Les noranta nou que falten". Projecció de curtmetratge i col·loqui càrrec de l’entitat Feministes de Catalunya.

Del 7 al 27 de novembre Plaça de la Vila.

  • Exposició "Cara a cara amb les violències: Relats de resiliència a Centreamèrica". Una producció de l’ICIP Institut Català Internacional per la Pau.

23 de novembre de 9 a 13 hores al Mercat Ambulant i de 16 a 19 h a les escales de la Biblioteca Josep Jardí

  • DesinTOXICa't: tot s'hi val? Informa't i participa
  • Carpa informativa.

24 de novembre a les 18 h Centre Cívic La Rambla

  • Xerrada "Feminicidios y agresiones sexuales: repunte de casos en la postpandemia. Retos y desafíos para su tratamiento y erradicación" amb Graciela Atencio (directora de Feminicidio.net) .

25 de novembre a les 12 h Plaça de la Vila.

  • Acte central del 25N Dia Internacional de lluita per a l'eliminació de les violències masclistes.
  • Teatre: "Molta roba i poc sabó", de la companyia Projecte Lilith. Dramatització dels textos de Montserrat Roig.
  • Carpa informativa.

25 de novembre a les 00 h CAM Bernades 

  • CAMpi qui pugui. Música en directe i les millors seleccions musicals de la mà de Clara Altarriba, Les Testarudes i Dj. Natura. 

A més, les regidories d'Igualtat i Infància i Adolescència tindran presència als centres educatius de la ciutat amb dinàmiques participatives del 20 al 24 de novembre.

Darrera actualització: 20.11.2023 | 12:26