La programació del 25N continua amb l'acte central, una exposició, teatre i literatura

Dijous, 24 de novembre de 2022 a les 11:00

L'acte central de la programació del 25N se celebra aquest divendres a partir de les 17.30 hores a la plaça del 8 de març (davant del Vapor) amb la lectura del manifest institucional i la representació d'una peça curta teatral: Los celos de Edipo, a càrrec de la companyia Carro de Baco. 

En aquesta ocasió la lectura del manifest anirà a càrrec de tres homes vinculats a l'esport, al comerç i a l'educació. La regidora d'Igualtat, Sandra Gómez, ha destacat que el manifest dona veu als homes per mostrar el seu rebuig a les violències masclistes ja que la seva erradicació "és un moviment que ho hem de fer entre tothom" i afegeix que en aquesta lluita "no estem soles".

Aquest divendres també finalitza la campanya per mostrar el rebuig a les violències masclistes a través de les xarxes socials. L'Ajuntament convida a penjar fotos dient NO a les violències masclistes amb les etiquetes #SPMdiuNO i #25N. Gómez va destacar que l'any passat la iniciativa va funcionar i desitja que aquest any la campanya sigui massiva.

La programació commemorativa del 25N també inclou el 30 de novembre, a les 18.30 hores, a la Biblioteca la presentació literària: Trenqueu en cas d’emergència. Manual per a víctimes i supervivents de violències masclistes, de Carla Vall i Duran; i el 2 de desembre, a les 19 hores a l'Aula Vapor, l'obra teatral El Escritorio, a càrrec de la companyia Carro de Baco.

D'altra banda, fins l'1 de desembre es pot visitar al Centre Cívic Mas Costa l'exposició: Violència masclista en la parella:desmuntem mites? La mostra proposa una revisió d’alguns mites associats a l’amor romàntic i a la violència masclista i ofereix idees i elements de reflexió per transformar aquests mites i creences i avançar, així, vers unes relacions lliures violència masclista. En el marc de la programació del 25N, el centre Cívic Can Folguera, va acollir també l'exposició Dones trencant barreres.Transformant les ciutats mediterrànies.

S'instal·len senyals contra les violències masclistes

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha posat en marxa una campanya a l’espai públic per rebutjar les violències masclistes, en el marc de la programació del 25 de novembre, el Dia Internacional per l’erradicació de les violències masclistes.

La campanya consisteix en la instal·lació d'un conjunt de sis senyals que contenen lemes que mostren el rebuig a la violència masclista envers les dones. Els senyals contenen missatges com Santa Perpètua no tolera les violències masclistes; Ens volem vives; vull sortir sent lliure, no valenta; entre d'altres. La senyalització s'estan instal·lant en diferents indrets del municipi com el parc Miquel Segura, al barri de la Creueta; a la plaça de la Vila, a Centre Vila; al passeig de la Florida, al barri de Can Folguera; a la plaça Terminal, a la Florida; al parc Catalunya, a Can Taió; i al passeig de Can Taió, a Mas Costa.

La regidora d'Igualtat, Sandra Gómez, ha explicat que és una nova acció de sensibilització per lluitar contra actituds masclistes que "la societat ha anat incorporant com a naturals, malauradament" i afegeix que "hem de ser més intolerants davant la violència física i psíquica". Per últim, la regidora manifesta que amb aquesta acció volen que "aquests missatges vagin calant dins del nostre dia a dia i que poc a poc veiem que això no és normal i que el normal és respectar a la teva parella".

Darrera actualització: 24.11.2022 | 11:42