Santa Perpètua disposa d’una app per a persones nouvingudes

Dimarts, 28 de juny de 2022 a les 08:00

Un grup d’alumnes de 3r d’ESO del Col·legi Sagrada Família ha desenvolupat una aplicació mòbil amb el nom CIUDADANÍA adreçada a persones nouvingudes al municipi.

L’activitat s’emmarca en el Servei Comunitari del Projecte Educatiu de Ciutat (PEC) del Servei d’Educació i s’ha treballat conjuntament amb la Regidoria de Ciutadania de l’Ajuntament. És una iniciativa que va començar el curs passat amb l’alumnat de l’Institut Estela Ibèrica, ja que van crear amb èxit el primer prototip de l’aplicació en català.

L’app es dirigeix a persones provinents de països castellanoparlants i el Daniel, un dels escolars que l’ha desenvolupat, ha explicat que l’objectiu és “ajudar a les persones que encara no entenen del tot el català i facilitar la informació de Santa Perpètua en diferents àmbits com la sanitat i l’educació, per exemple”. En l’aplicació les persones usuàries trobaran els principals llocs d’interès, com l’Oficina d’Atenció al Ciutadà; els centres sanitaris, els centres de formació, els punts d’acollida, els espais culturals, etc. Segons informa la coordinació del Col·legi Sagrada Família el procés de l’app CIUDADANÍA “els nois i noies han pogut posar en pràctica tots els coneixements de programació assolits durant el curs escolar”.

L’alumnat ha detallat se’ls va donar el prototip i ells van haver d’afegir contingut i traduir-ho al castellà. Els representants han afirmat que hi ha intenció que tingui una continuïtat. El grup d’escolars va presentar l’app als participants de l’última formació del Mòdul C. durant la cloenda. L’app es pot descarregar a través de Google Play. 

Darrera actualització: 28.06.2022 | 12:28