Convivència recorda que els animals de companyia són un membre més de la família

Divendres, 29 de juliol de 2022 a les 08:20

La Regidoria avisa que abandonar animals és il·legal i recomana l’adopció davant la compra.

Hi ha molts motius per decidir tenir una mascota. Abans de prendre aquesta decisió tant important cal reflexionar bé. Adquirir un animal de companyia suposa acceptar unes responsabilitats i despeses econòmiques. A més, també s’ha de valorar el temps de què es disposa cada dia i triar l’animal segons l’estil de vida de cadascú. L’adquisició de l’animal s’ha de fer en un lloc autoritzat i cal educar-lo correctament per la convivència. Amb l’arribada de l’estiu es doblen les xifres dels abandonaments de gossos i gats. És per això que abans d’afegir-hi un nou membre pelut a la família s’ha de pensar molt si l’animal podrà tenir l’atenció adequada, perquè després no sigui massa tard. 

Amb l’arribada de l’estiu i les vacances es doblen les xifres dels abandonaments de gossos i gats. Tal com expressa la regidora de Convivència, Olga Valenzuela, “cal ser molt responsables i pensar que quan estem adoptant un animal estem adoptant un membre més de la família” i recorda que abandonar un animal “és un delicte per maltractament animal”

És per això que, abans d’afegir-hi un nou membre a la família es pensi molt si l’animal podrà tenir l’atenció adequada a casa nostra. Als animals cal dedicar-los temps diari, educar-los i donar-los atenció.  A més, cal disposar d’un espai on acollir-lo sense patiment. 

La convivència amb un animal és molt habitual  a les  llars i, si es vol tenir un animal de companyia l’opció més recomanada és adoptar-ne un. Els animals es poden adquirir als centres d’acollida d’animals. Si alguna família perpetuenca vol  adoptar un animal es poden adreçar a la Regidoria de Convivència, a l’avinguda de Mossèn Jacint Verdaguer, 38 Baixos, i demanar informació sobre els animals disponibles al centre d’animals Help Guau, amb conveni amb l’Ajuntament de Santa Perpètua. Adoptar un animal comporta donar una segona oportunitat a l’animal, col·laborar amb una associació de protecció d’animals, contribuir a la causa social de defensa del benestar dels animals i es redueix la població d’animals en estat d’abandonament. Els gossos i gats adoptats tenen les vacunes al dia i estan esterilitzats.

Consell per evitar efectes de l’onada de calor en animals

En aquests dies de tanta calor que estem vivint cal tenir en compte que els nostres animals pateixen igual, o més que nosaltres aquesta onada de calor. Els  animals poden patir tant que fins i tot poden arribar a patir un cop de calor. Es tracta d’un procés sistèmic molt perillós originat en una mala regulació de la temperatura corporal o en una exposició dels nostres animals a una calor extrem. Quan pateixen un cop de calor els animals i gossos alliberen sucres i minerals descompensant seu sistema i causant un col·lapse sistèmic.

Des de la Regidoria de Convivència es recorda que per evitar que els animals pateixin els efectes de la calor cal prendre mesures com deixar sempre aigua fresca a l’abast dels nostres animals i gossos. També és bo polvoritzar aigua fresca i administrar-los sobretot a la zona de les aixelles, engonals i abdomen.

El passeig dels gossos en èpoques de calor cal fer-ho en les hores en què les temperatures són més baixes. També cal saber que no cal retallar en excés el pèl dels gossos en èpoques de calor ja que actua com a aïllant dels raigs. Podem raspallar bé els cabells per eliminar els pèls morts que bloquegen l’expulsió de la calor. Sempre cal evitar deixar  els animals als cotxes mentre realitzem alguna activitat per molt poc temps que comporti i no deixar els animals al balcó o terrasses exposats al calor. 

 

Darrera actualització: 29.07.2022 | 08:21