La Biblioteca obre les inscripcions per participar als Clubs de lectura del 2023

Dimarts, 29 de novembre de 2022 a les 08:00

La Biblioteca Municipal Josep Jardí posarà en marxa el 2023 set clubs de lectura dels quals tres seran totalment nous i un s'ha remodelat. 

Les inscripcions per a participar s'obren avui 29 de novembre al matí i s'hauran de fer presencialment o per telèfon.

Les novetats són el Club de lectura infantil (9 a 11 anys), el Club feminista i el Club de Novel·la negra i criminal. S'ha modificat una mica l'actual Club de lectures per a canviar el món que l'any vinent es transforma en el Club Debat a bat. I continuen, el Club de Novel·la i els de Còmic juvenil i d'adults.

El sistema de funcionament dels clubs de lectura continuarà sent el mateix, una lectura mensual amb una trobada per comentar-la. Els clubs tenen un aforament limitat, però la Biblioteca aposta per continuar oferint tastets de tots ells per tal que a cada sessió puguin participar fins a cinc persones més. Tota la informació sobre els dies de reunió i les lectures proposades es poden visualitzar al web de l'equipament.

La directora de la Biblioteca Josep Jardí, Míriam Gásquez, ha explicat que la satisfacció de les persones participants en els diferents clubs de lectura actualment i la línia de treball amb la Regidoria d'Educació relacionada amb el Pla lector de ciutat són els motius pels quals la Biblioteca augmenta l'oferta de clubs que passen de quatre a set.

Una de les novetats de 2023 és el Club de lectura feminista que moderarà l’Anna Fernàndez Morato (redactora i productora de documentals, programes de televisió i altres peces audiovisuals, com el documental “Brindar” per l’Institut Català de les Dones). L’objectiu del club, que compta amb la col·laboració de la Regidoria d'Igualtat i Drets Civils és descobrir veus femenines dins de la literatura, rescatant títols representatius del feminisme i també apostant per propostes més joves, que aportaran una visió personal de la dona des d’un context actual. 

El Club de Novel·la dirigit pel professor de literatura de l'INS Rovira Forns, José Luis Cantón, continuarà igual i com que hi havia molta demanda i són molts els préstecs que es fan sobre novel·la negra, la Biblioteca posarà en marxa el Club de novel·la negra i criminal. Aquest club comptarà amb la Charo González, especialista i enamorada de la novel·la negra, és presidenta del jurat del premi Cubelles Noir. La directora de la Biblioteca apunta que si us interessen les lectures plenes d’intriga, misteri i assassinats, aquest és el vostre club.

La tercera novetat és el Club de lectura infantil (9 a 11 anys) que dirigirà l’Ester Umbert i que, segons ha explicat Míriam Gásquez, pretén ampliar els horitzons literaris dels infants, apropant-los als diferents elements estilístics de la narrativa perquè puguin entendre millor les obres i alhora els oferirà una visió crítica de la literatura perquè la puguin debatre i gaudir. La directora de la Biblioteca ha explicat que de cara al 2023, el Club de lectures per canviar el món passa a ser el Club Debat a bat obrint-se a altre tipus de lectures i no tan assaig però amb l'objectiu d'opinar sobre temes contemporanis i controvertits que proposaran Jordi Pascuet i Álex Martínez.

El quart dimarts de mes continuarà sent el dia dels clubs de Còmic amb en Xavi Domènech. El Club de còmic juvenil (12 a 15 anys) i el Club de còmic adult que sempre està ple, com afirma Míriam Gásquez.

Darrera actualització: 29.11.2022 | 08:56