Centre cívic la Rambla

El centre cívic la Rambla, conegut anteriorment com Casal d’Avis, és un edifici d’estil colonial caracteritzat per un bon aprofitament de la llum natural gràcies a les seves tres terrasses amb balustrada. A la façana que dóna a la Rambla hi ha una galeria amb columnes estriades, de base quadrada i capitells florals. La distribució interior, inspirada en les cases romanes, també ajuda a l’aprofitament de la llum exterior. Amb un pati central a doble alçada, la planta té forma de creu amb la zona de dia a la planta baixa i els dormitoris a la planta pis. A la planta posterior de la casa, unes escales condueixen al jardí on hi ha l’edifici de l’antic garatge. A la cantonada oest de la casa hi ha una torre de quatre plantes que fa de mirador.

La casa va ser adquirida per l’Ajuntament el 1981 a Domingo Tura Ricart, un “indiano” perpetuenc que al seu retorn de fer les amèriques va voler comprar la que ell considerava la millor casa del poble: la del senyor Andreu Farré.

L’any 1929, Andreu Farré, rendista barceloní, va voler fer-se una torre d’estiueig a Santa Perpètua, per la qual cosa va comprar un antic camp d’alfals on a principis del segle XX s’havia instal·lat l’envelat alguna festa major. L’edifici dissenyat pel senyor Farré tenia forma octogonal i el sarcasme popular va començar a denominar la casa com “los caballitos”. Molest, Farré va intentar vendre la casa, però en no trobar comprador va decidir enderrocar-la i fer-ne una de nova, la que nosaltres podem veure i que els nostres avis gaudeixen des de l’any 1997 es va fer el primer conveni de col·laboració per a l’ús de l’edifici del Casal d’Avis de Santa Perpètua de Mogoda, d’una banda, l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda, propietari, amb voluntat de promocionar la qualitat de vida entre la gent gran afavorint iniciatives en el camp del lleure, i d’altra banda, l’entitat Agrupació de Jubilats i Pensionistes de Santa Perpètua expressant el seu interès per fer ús de l’equipament per tal de dinamitzar activitats per a la gent gran.

L’any 2022 es decideix un canvi d’ús i ocupació del Casal d’Avis de la Rambla, la gestió de l’equipament passarà a la Unitat d’Equipaments Socioculturals, convertint així el Casal d’Avis en el Centre Cívic La Rambla i amb la conseqüent aplicació del Reglament Municipal d’ús i gestió dels centres cívics municipals de Santa Perpètua de Mogoda.

Plaça de la Vila, 9 - 08130 Santa Perpètua de Mogoda - Barcelona (Catalunya)
Horari:  
De dimarts a dijous de 9.30 h a 12.30 h
De dilluns a dijous de 15 h a 20.15 h
Divendres de 15 a 20 h
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 09.09.2022 | 14:33