La Policia Local compta amb drons per actuacions diverses

Dimarts, 7 de febrer de 2023 a les 08:00

L’Ajuntament de Santa Perpètua disposa de dues aeronaus no tripulades que es faran servir per diferents dispositius de seguretat o d’altres necessitats municipals.

Els drons tenen diferent mida i característiques i les seves utilitats també són diverses. Un està més pensat per activitats diürnes planificades i l’altre per dispositius de seguretat. 

La primera experiència amb aquestes aeronaus no tripulades ha estat per fer el seguiment de la Cavalcada de Reis 2023 i ha resultat satisfactòria per a la Policia Local ja que ha pogut tenir una visió panoràmica de la situació. Per tal de fer servir un dron cal tenir els permisos necessaris que són molts i que precisen d’informes a diverses institucions que regulen el trànsit d’aquest tipus de naus i els seus vols.

El cap de la Policia Local, Xavi López, ha apuntat que aquestes aeronaus poden resultat molt útils en dispositius de seguretat ciutadana, de trànsit, per a la recerca de persones perdudes o de protecció del medi ambient, entre d’altres. 

Darrera actualització: 07.02.2023 | 10:33