El manifest del 25N reclama la implicació dels homes en la lluita contra les violències masclistes

Dilluns, 28 de novembre de 2022 a les 00:00

La plaça del vuit de març va acollir el divendres l’acte central del Dia internacional contra les violències masclistes.

Octavi Quero, president de l'associació de paradistes del mercat  municipal, Fran Moro, director de l'Escola Bernat de Mogoda i Toni Morales, de l'Associació catalana de Vovinam Viet Vo Dao van ser els encarregats de donar lectura a un manifest que se centrava  especialment en el paper dels homes davant la violència vers les dones. "Hem d’assumir la responsabilitat que ens correspon, que ens impliquem per al canvi. El masclisme no hauria de tenir cabuda en una societat avançada", indicava. A més, posava de manifest que calen associacions d'homes implicats en la defensa de la igualtat de gènere perquè els homes igualitaris serveixin d'exemple als quals no ho són. Tanmateix es reclamava una revisió del llenguatge discriminatori en cançons, publicitat, diccionaris tenint especial cura en com es tracta aquest tema en la televisió i s’exposava un decàleg dels principis de l’home igualitari per prendre presa de consciència i responsabilització masculina, per tal de construir una societat en igualtat havent superat els rols de gènere. El manifest també destacava que cal implantar en tots els cicles educatius; educació per a la igualtat i canviar els plans educatius existents perquè siguin realment igualitaris, visibilitzant i donant valor a totes les aportacions de les dones al llarg de la història.
     
La regidora d’Igualtat, Sandra Gómez, va expressar que enguany el manifest estava llegit per homes perquè la lluita contra les violències masclistes és de tothom i els homes han d’estar també implicats mentre que l’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, que va tancar l'acte amb el seu parlament institucional, va ser rotunda en la condemna d'actituds de forces polítiques que neguen o amaguen les violències masclistes. "Necessitem obrir la mirada sobre aquesta xacra social i parlar de totes les cares de les violències masclistes. Per sortir d'una situació de violència cal anar més enllà de les lleis i no pararem de reclamar els nostres drets com a dones lliures perquè hem de guanyar la batalla a la violència masclista", va finalitzar.  

L’acte es va cloure amb una petita representació d’una situació de violència masclista en l’àmbit familiar que va emmudir el públic assistent. La peça de micro-teatre va anar a càrrec de la companyia Carro de Baco. La programació del 25N encara resta per completar amb la presentació del llibre Trenqueu en cas d’emergència. Manual  per a víctimes i supervivents de violències masclistes, de Carla Vall i Durant. L’acte tindrà lloc el 30 de novembre a les 18.30 hores a la Biblioteca Josep Jardí. Els actes de commemoració finalitzaran el 2 de desembre a les 19 hores al Centre Cívic El Vapor amb l’obra teatral El Escritorio, a càrrec també de la companyia Carro de Baco.

Darrera actualització: 28.11.2022 | 09:05