CASSA aporta més de 10.000 euros a nou entitats locals

Dimecres, 1 de febrer de 2023 a les 09:00

Aquest dimarts la Sala de Plens de l’Ajuntament de Santa Perpètua ha acollit l’acte de suport a les entitats socials de la ciutat, una iniciativa conjunta del Govern municipal i CASSA.

Un any més, la concessionària del servei municipal d’aigües fa una aportació de més de 10.000 euros que es destinen a subvencionar el projecte A-Porta que duu a terme la CONFAVC i també 300 euros a algunes entitats socials del municipi, com a reconeixement de la important tasca que realitzen.

L’acte ha comptat amb la participació de l’alcaldessa, Isabel Garcia; el Director General de CASSA, Xavier Cabanillas; el gerent de CASSA, Joan Parte; i el director de Clients, Josep Escartín, a més de representants de les entitats subvencionades (AFIFAC, AFAVO, Espiral Catalunya, Asperpol, El Cabàs Solidari, SPSolidària, ADSP Junts per la Diversitat, Mamalleta’m i i FAV).

L’acte ha comptat també amb una ponència de Jordi del Bas, economista especialitzat en desenvolupament del sector privat i Doctor en Administració i Direcció d'Empreses. En els darrers 20 anys ha treballat com a avaluador independent de programes de cooperació internacional de la Comissió Europea i agències de Nacions Unides (PNUD, FNUAP, ECLAC, FIDA, Banc Mundial) a 60 països a Àsia, Àfrica, Amèrica Llatina i Europa.

Enguany CASSA ha subvencionat entitats que realitzen tasques relacionades amb la integració social i diversitat funcional; policia i proximitat; fibromiàlgia i fatiga crònica; distribució d’aliments a persones en situació de vulnerabilitat; Alzheimer: discapacitats i drets; associacionisme veïnal; suport a l’alletament matern i cooperació internacional, entre d’altres.

En la seva intervenció, el Director General de CASSA, Xavier Cabanillas, ha destacat que “des del servei d’aigües municipal volem seguir sent punta de llança i capdavanters en la protecció social. Ens hem avançat a Lleis i reglaments i hem apostat per la proximitat i la solidaritat des de fa molt de temps. I tot això ha estat gràcies al compromís de les persones que formen part de la Companyia i, per suposat, a la bona entesa i col·laboració amb l’Ajuntament. Ara, fa unes setmanes, hem estrenat a Santa Perpètua un nou model d’atenció a les persones que prioritza les persones en situació de qualsevol vulnerabilitat, que no vol deixar ningú enrere, que aposta per una atenció presencial, personalitzada, multiidioma, fins i tot en llengua de signes”.

Cabanillas ha citat que el projecte de col·laboració públic-privat, el Biotop, impulsat conjuntament per CASSA i l’Ajuntament és el que emmarca aquest projecte social amb les entitats perpetuenques. El Director General de CASSA ha explicat que s'han buscat entitats amb un espectre ampli per donar aquests ajuts i formar part de la reconstrucció econòmica i social després de la pandèmia.

Per la seva part, el regidor de Canvi Climàtic i Transició Energètica també ha fet referència al projecte A-Porta que "ajuda a facilitar la millora de la qualitat de vida de les persones apropant serveis municipals i ajudant a interpretar les factures de subministraments bàsics com la llum o l'aigua".

Darrera actualització: 01.02.2023 | 12:12