ElectroCatFP

Dijous, 5 de maig de 2022 a les 00:00

L'ElectroCatFP és un certamen que s'emmarca en el programa del Vehicle Elèctric i Mobilitat Sostenible que impulsa l'Ajuntament de Santa Perpètua.

Està adreçat a centres de formació professional de grau superior d’Automoció. L’alumnat participant dissenya i construeix des de zero prototips de vehicles elèctrics, sobre una base motriu comuna facilitada per l’organització, amb la finalitat de posar-los a prova i aconseguir la millor puntuació entre tots els equips participants, procedents d’arreu de Catalunya. 

Els objectius de l’ElectroCatFP són:

  • Potenciar el treball en equip de l’alumnat.
  • Fomentar l’activitat experimental i creativa com a element pedagògic per al coneixement tècnic dels vehicles elèctrics.
  • Ser una plataforma per a la capacitació i promoció de tècnics especialitzats en vehicles de tracció elèctrica.

El campionat s'emmarca en el projecte MOBED-RdC que desenvolupa l'Associació de Municipis de la Riera de Caldes (AMERC) i que està finançat per la Diputació de Barcelona i també forma part del programa TTT Treball, Talent i Tecnologia

ElectroCatFP 2022

La novena edició de l'ElectroCatFP se celebrarà el 28 de maig al Recinte Firal de Santa Perpètua i els equips participants d'enguany són:

1. Centre d'Estudis Roca (Barcelona)
2. Institut Palau Ausit (Ripollet)
3. Institut Andreu Nin (Tarragona)
4. Institut Narcís Monturiol (Figueres)
5. Escola Tècnica Girona (Girona)
​6. Centre d'Estudis Monlau (Barcelona)
​7. Institut la Guineueta (Barcelona)
8. Institut Castellarnau (Sabadell)
9. Centre Tècnic Vallès (Franqueses del Vallès)
​10. Institut EMT (Granollers)

Els centres posaran a prova els seus prototips el divendres 13 de maig durant els entrenaments lliures que tindran lloc al Recinte Firal de Santa Perpètua. L’alumnat començarà a escalfar motors pel campionat i podrà fer les verificacions estàtiques i dinàmiques dels prototips i comprovar si els sistemes de seguretat, tracció i gir, entre d’altres, compleixen les demandes de la prova. Els equips també podran comprovar el traçat de terra i realitzar l’eslàlom.

Darrera actualització: 19.05.2022 | 11:54