ElectroCatFP

Dijous, 5 de maig de 2022 a les 00:00

L'ElectroCatFP és un certamen que s'emmarca en el programa del Vehicle Elèctric i Mobilitat Sostenible que impulsa l'Ajuntament de Santa Perpètua.

Està adreçat a centres de formació professional de grau superior d’Automoció. L’alumnat participant dissenya i construeix des de zero prototips de vehicles elèctrics, sobre una base motriu comuna facilitada per l’organització, amb la finalitat de posar-los a prova i aconseguir la millor puntuació entre tots els equips participants, procedents d’arreu de Catalunya. 

Els objectius de l’ElectroCatFP són:

  • Potenciar el treball en equip de l’alumnat.
  • Fomentar l’activitat experimental i creativa com a element pedagògic per al coneixement tècnic dels vehicles elèctrics.
  • Ser una plataforma per a la capacitació i promoció de tècnics especialitzats en vehicles de tracció elèctrica.

El campionat s'emmarca en el projecte MOBED-RdC que desenvolupa l'Associació de Municipis de la Riera de Caldes (AMERC) i que està finançat per la Diputació de Barcelona i també forma part del programa TTT Treball, Talent i Tecnologia

ElectroCatFP 2024

L'ElectrocatFP celebrarà la seva onzena edició el proper dissabte 25 de maig a les 17 h amb la participació de catorze equips i com a novetat estrena circuit urbà al parc Central. 

En aquesta onzena edició, participaran centres d’arreu de Catalunya i s’estrenen els equips dels instituts J.V. Foix, de Rubí, i Milà i Fontanals, d’Igualada. Per segon any consecutiu, prendran part equips del Centro Integrado FP N. 1 de Santander i de l’Institut Salesians de Sarrià, tot i que aquests últims no van poder rodar l’any passat. Tornen un any més equips veterans en aquest projecte com el Centre Tècnic Vallès de les Franqueses; l’lnstitut Palau Ausit, de Ripollet; el Centre d’Estudis Roca, de Barcelona; l’Escola Tècnica de Girona; el Centre Monlau, de Barcelona; i l’Institut Andreu Nin, d’El Vendrell. Completen la participació a l’ElectrocatFP 2024 els equips de l’Institut la Guineuta, de Barcelona; de l’Escola Municipal del Treball, de Granollers; i els instituts Narcís Monturiol, de Figueres, i Montilivi, de Girona.

Hi hauran activitats paral·leles com una exposició de vehicles elèctrics, a càrrec de Volt-Tour i un Scalextric gegant.

ElectroCatFP 2023

La X edició de l’ElectrocatFP es va celebrar el 27 de maig de 2023 al Recinte Firal de les 17 a les 20.30 hores. L'institut Andreu Nin, d'El Vendrell, va guanyar la prova, seguit del Centre Tècnic Vallès,de les Franqueses, i de l'Institut Castellarnau, de Sabadell. En el següent enllaç trobareu la crònica de la jornada. 

ElectroCatFP 2022

La IX edició de l’ElectrocatFP es va celebrar el 28 de maig de 2022 i l’Institut Castellarnau de Sabadell va resultar guanyador del certamen. L’Institut Palau Ausit va finalitzar en segona posició, mentre que el tercer premi va ser per l’Institut Andreu Nin, del Vendrell. En el següent enllaç trobaràs la crònica de la jornada.

Darrera actualització: 17.05.2024 | 10:47