Deu equips participen demà en la novena edició de l'ElectroCatFP

Divendres, 27 de maig de 2022 a les 08:00

L’ElectroCatFP 2022 se celebrarà al Recinte Fira el 28 de maig entre les 17 i les 20.30 hores. 

Els deu equips participants han dissenyat i construït prototips de vehicles elèctrics per posar-los a prova durant el certamen i aconseguir la millor puntuació. Enguany tindrà lloc la novena edició d’aquest esdeveniment que organitza l’Ajuntament de Santa Perpètua en el marc del programa del Vehicle Elèctric i Mobilitat Sostenible. L’alumnat participant, que cursa Formació Professional d’Automoció a diferents centres de Catalunya, ja ha pogut escalfar motors pel certamen durant els entrenaments lliures que van celebrar-se el passat 13 de maig. Els equips van fer les verificacions pertinents per tenir preparat el vehicle de cara a l’ElectroCatFP

La novena edició de l’ElectroCatFP ja ha començat. El certamen tindrà lloc el 28 de maig al Recinte Firal de Santa Perpètua de 17 a 20.30 hores amb una desena d’equips que enguany són: La Guineueta, Monlau i el Centre d’Estudis Roca, de Barcelona; l’Escola Tècnica de Girona; l’Institut Palau Ausit, de Ripollet; l’Institut Andreu Nin, d’El Vendrell; el Castellarnau, de Sabadell; el Centre Tècnic del Vallès, de les Franqueses del Vallès; l’Escola Municipal de Treball de Granollers i el Narcís Monturiol, de Figueres. Durant la jornada hi haurà activitats paral·leles com un gran circuit d’Scalextric i una zona de circuit perquè el públic pugui provar els escúters de Sabway Santa Perpètua, una de les empreses patrocinadores.

L’alumnat de formació professional d’Automoció ha pogut posar a prova els seus prototips de vehicles elèctrics durant els entrenaments lliures que van celebrar-se el passat 13 de maig. El director tècnic de l’ElectroCatFP, Josep Antoni Martínez, ha explicat que els entrenaments del certamen “van anar molt bé, dels deu equips vam aconseguir que vinguessin vuit i van poder fer totes les proves” i que “han fet un disseny bastant evolucionat dels cotxes”. Martínez és el director de l’esdeveniment des de la primera edició i ha expressat que el certamen i l’organització ha evolucionat molt “amb els materials que es presten als equips, que aquest any tenim la nostra primera carrosseria feta amb disseny 3D”. Martínez ha subratllat que l’ElectroCatFP està lluitant per “utilitzar materials que no siguin contaminants, com les fibres de vidre i anem calant aquest discurs en l’alumnat”.

El director ha valorat l’esforç i les hores que dedica l’alumnat per poder desenvolupar el vehicle, ja que l’ElectroCatFP s’emmarca en un programa de 80 hores i els equips ocupen part del seu temps lliure a crear el seu prototip. Martínez ha afirmat que “l’alumnat i els centres valoren què significa l’ElectroCatFP dins del seu procés formatiu, es treballen altres aspectes que en la formació professional convencional no” i posa com exemples “la col·laboració, aprendre a disseny­ar i prendre decisions, treballar en equip, l’esforç”.

L’alumnat que participa a l’ElectroCatFP ha estat treballant durant tot el curs en el seu vehicle elèctric i ara afronta l’esdeveniment amb moltes ganes, il·lusió i motivació. Tot i això, els equips s’han trobat algunes dificultats en la construcció del prototip, la majoria relacionades amb els frens i el sistema elèctric del cotxe. El Centre d’Estudis Roca, guanyador de l’edició de l’ElectroCatFP 2021, ha expressat que “des del principi ens hem trobat amb dificultats en els frens i el sistema elèctric, però quan veiem el vehicle en marxa l’esforç fet es recompensa”. L’Institut Escola Municipal de Treball de Granollers és el primer cop que participa al certamen i ha mostrat molta il·lusió per poder formar-ne part. “Tot i ser la primera vegada que estem, hem vingut molt forts”, ha expressat tot l’equip que durant el disseny del seu vehicle elèctric ha trobat dificultats en “la transmissió del motor” però que “els errors estaran solucionats de cara a l’esdeveniment”.

Vehicle elèctric i mobilitat sostenible

L’ElectroCatFP és un certamen que s’emmarca en el programa del Vehicle Elèctric i Mobilitat Sostenible que impulsa l’Ajuntament de Santa Perpètua. Està adreçat a centres de formació professional de grau superior d’Automoció. L’alumnat participant dissenya i construeix des de zero prototips de vehicles elèctrics, sobre una base motriu comuna facilitada per l’organització. A més també s’emmarca en el projecte MOBED-RdC que desenvolupa l’Associació de Municipis de la Riera de Caldes (AMERC) i que està finançat per la Diputació de Barcelona i també forma part del programa TTT Treball, Talent i Tecnologia. El regidor de Desenvolupament Local de l’Ajuntament, Sergi Hernàndez, ha valorat que l’ElectroCatFP és “un projecte multidisciplinar que impulsa l’electrificació de la flota i el treball de la cadena de valor de l’automoció amb un esdeveniment educatiu i lúdic”.

El certamen compta amb nou patrocinadors: Electromaps, Electric GT, Sabway Santa Perpètua, Karting Cardedeu, Gremi de Tallers, CIM UPC, Tempel, Mavilor i La Perpetuenca.

Darrera actualització: 27.05.2022 | 10:43