Vés al contingut (premeu Retorn)

Prop de 300 infants de Primària aprenen sobre seguretat viària al Parc del trànsit

per Comunicació darrera modificació 05/05/2017 13:27

La Policia Local de Santa Perpètua ha iniciat la formació adreçada a infants al Parc del trànsit, ubicat al parc Central, i que durarà fins al 31 de març. Gairebé 300 alumnes de tercer, quart i sisè de Primària de les escoles Bernat de Mogoda, Els Aigüerols, Tabor, Santiga, Santa Perpètua i La Florida i del Col·legi Sagrada Família rebran diversa formació sobre seguretat viària.

L'objectiu d’aquesta activitat és millorar la seguretat en la mobilitat i disminuir l'accidentalitat. A través del Parc del trànsit, els infants aconsegueixen potenciar les habilitats pràctiques en la conducció de bicicletes i coneixen la senyalització i els elements de la via. De la mateixa manera, el Parc del trànsit incideix també en la importància de l'ús dels elements de seguretat passiva com ara el casc i les armilles i d'adquirir i fomentar hàbits de respecte i de prudència a la via pública.

Els agents de la Policia Local, a la part teòrica, ofereixen nocions per circular i els coneixements dels senyals de trànsit, mentre que la part pràctica consisteix principalment en habilitats i circulació. Al parc del Trànsit, els escolars troben les bicicletes per poder fer les pràctiques en una instal·lació fixa amb semàfors per a vehicles i vianants, stop, cediu al pas, rotondes i passos de zebra, entre d'altres elements.

La regidora de Seguretat Ciutadana, Olga Valenzuela, ha indicat que són prop de 300 els alumnes que prendran part en aquesta activitat que consisteix en una jornada educativa que ensenya que els vianants també tenen responsabilitats en la seguretat viària vagi a peu, en bicicleta o en patinet. També ha assenyalat que els infants posen molta atenció i després supervisen als adults, segons expliquen les mateixes famílies al professorat i a la Policia Local, i ha destacat que les membres de la Policia local encarregades de l'educació viària són grans professionals que saben enganxar els escolars perquè aprenguin i s'ho passin molt bé.

Les activitats d'educació viària van més enllà del Parc del trànsit. Una de les que ja s'ha realitzat és 'Ho tens clar?', destinada a l’alumnat de segon de Primària on es treballa a l’aula de l’escola la seguretat del menors al carrer. En aquesta ha participat alumnat de les escoles Santiga, Sagrada Família i Tabor. La Policia Local ofereix uns vídeos de dibuixos amb situacions de risc al carrer que després els infants comenten amb les seves famílies.