Vés al contingut (premeu Retorn)

La Policia Local i Protecció Civil activen el dispositiu de seguretat per la Revetlla

per Ana Ruiz darrera modificació 23/06/2017 10:54

La Policia Local de Santa Perpètua ha alertat sobre els incidents que pot ocasionar el mal ús del material pirotècnic i insisteix que no es pot deixar els menors sols manipulant petards. Durant aquesta nit, agents de la Policia Local i membres de l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Santa Perpètua han preparat un dispositiu per evitar incidents.

Protecció Civil des d'aquest matí té preparat un equip de guàrdia format per deu efectius i quatre vehicles, un dels quals està equipat amb una bomba per extinció d'incendis amb una capacitat de 600 litres d'aigua que donarà servei tant a Santa Perpètua com al municipi veí de Polinyà.

Els consells de seguretat amb els petards inclouen que es compri el material pirotècnics en establiments autoritzats, llegir les instruccions i mai guardar-los a les butxaques. Una de les recomanacions més importants és no ficar mai petards dins de totxanes, ni ampolles perquè en explotar es converteixen en metralla que pot fer molt de mal i tampoc en contenidors o papereres que poden acabar cremant. La Regidoria de Medi Ambient, com a mesura de precaució, ha tancat les minideixalleries per evitar que a algú se li ocorri col·locar-ne petards dins.

També cal recordar que no es poden fer enlairar fanalets encesos perquè poden volar a distàncies importants i llençar els elements pirotècnics com a mínim a 500 metres de zona boscosa i mai en direcció a vegetació. Cal anar en compte perquè l'onada de calor també està afectant als camps on la vegetació està molt seca i qualsevol espurna pot provocar un incendi.

En cas de qualsevol incidència el veïnat ha de dirigir-se al telèfon d'emergències 112 o bé al de la Policia Local 93 560 55 55.