Vés al contingut (premeu Retorn)

La plaça de Can Folguera s'omple d'activitats per la inclusió

per Comunicació darrera modificació 02/05/2017 14:07
La Regidoria de Serveis Socials commemora els dies internacionals del voluntariat i de les persones amb discapacitat

La plaça de Can Folguera es va omplir de públic, majoritàriament infantil, per gaudir de les activitats que la Regidoria de Serveis Socials va preparar per commemorar els dies internacionals del voluntariat i de les persones amb discapacitat. La jornada va tenir lloc el 10 de gener tot i que inicialment havia estat programada per al 29 de novembre, però es va haver d’ajornar per motius meteorològics. Els responsables estan molt satisfets amb la resposta ciutadana i consideren que la decisió d’ajornament va ser encertada.

La jornada va comptar amb parades de les set entitats i associacions relacionades amb l’àrea de Benestar Social i Atenció a les Persones. L’activitat més destacada va ser l’espectacle de Circ-Clown, protagonitzat per la Merche Ochoa, Premi Nacional de Circ 2014, i la Núria Valero. L’actuació va delectar grans i petits.

També va tenir força èxit un circuit de sensibibilització a càrrec de la Fundació Ecom, que permetia pujar en una cadira de rodes i comprovar les dificultats que es troben aquestes persones a la via pública. I com no, els castells inflables. Les activitats es van iniciar amb una xocolatada popular. L’entitat local Emoticat va fer tallers per treballar la ràbia, la por, l’alegria i la tristesa i unes flasmobs amb una cançó de Macaco. A més, moltes persones van passar pels tallers de maquil­latge i henna i molts infants van passejar gratuïtament en poni gràcies al grup GSIS Barcanova.

El tinent d’alcalde de l’Àrea de Benestar Social i Atenció a les Persones, Francesc Rodríguez, va afirmar que “veient la plaça plena d’activitat, havia valgut la pena ajornar aquests actes a l’aire lliure previstos per al novembre perquè tothom els hagi pogut gaudir”. Rodríguez va destacar que moltes persones havien comprovat les barreres arquitectòniques amb les quals es troben a la via pública si es va amb cadira de rodes i que “és un tema en el qual s’insisteix constantment des de Serveis Socials al departament d’Urbanisme”.

El regidor de Serveis Socials va subratllar que aquesta part del programa dissenyat per la commemoració dels dies internacionals de les persones amb discapacitats i del voluntariat no es podia perdre ja que es tractava d’una jornada per treballar la inclusió.