Vés al contingut (premeu Retorn)

El Gran Recapte necessita 200 voluntaris per cobrir els deu punts de recollida d'aliments al municipi

per Comunicació darrera modificació 05/05/2017 12:28
La campanya del Banc dels Aliments tindrà lloc els dies 25 i 26 de novembre

Els Bancs dels Aliments de Catalunya duran a terme per vuitè any una campanya especial als supermercats i mercats els dies 25 i 26 de novembre. Sota el nom de Gran Recapte d’Aliments, aquesta campanya es durà a terme un any més també a Santa Perpètua.

L'organització ha posat en marxa la campanya de recerca de voluntaris i coordinadors a través de la pàgina web www.granrecapte.com amb el lema Necessitem la teva màgia!, que està protagonitzada per Antonio Díaz, el Mago Pop. A Santa Perpètua, es necessiten 200 persones per cobrir els deu punts de recollida d’aliments que s’habilitaran, segons apunta l’organització, que insisteix que la tasca de coordinadors i voluntaris “és clau per involucrar la ciutadania i fer-la partícip de la solidaritat”. També anima a continuar en la tendència dels últims anys en els quals s’ha aconseguit millorar la qualitat i el valor nutritiu dels aliments recollits.

Els dos principals objectius de la campanya són recollir aliments de llarga durada com llet, oli, conserves i llegums cuites i sensibilitzar i mobilitzar la població de Catalunya per ajudar a pal·liar la pobresa i la precarietat actual. A Santa Perpètua l’any 2015 es van recollir 29.800 quilos d’aliments.

Els Bancs d’Aliments afirmen que, actualment, un 20% de la població viu en situació de pobresa a Catalunya i campanyes com el Gran Recapte ajuden perquè no esdevinguin persones marginades.