Vés al contingut (premeu Retorn)

Cultura inicia un cicle dedicat al manga i l'anime

per Ana Ruiz darrera modificació 24/01/2019 11:04

L’Espai 1 de La Granja Espai Cultural acollirà fins el 24 de febrer l’exposició Història del manga i anime coincidint amb el 50 aniversari de la revista Weekly Shonen Jump, la mítica publicació que va presentar sèries com Bola de Drac i que en el seu moment més àlgid va arribar a vendre 8 milions d’exemplars a la setmana, segons va destacar el comissari de la mostra i expert en manga, Ruben Molins, durant l’acte d’inauguració de l’exposició que es va celebrar el divendres 18 de gener.
El regidor de Cultura, Marçal Solà, va explicar que aprofitant la mostra es portaran a terme diverses activitats a les que s’han sumat la Biblioteca Municipal i l’Escola Municipal de les Arts (EMA). La programació començarà el 27 de gener amb un Museu en família sota el títol Això va de còmic, a càrrec de Darío Suárez, professor de còmic de l’EMA.

El president de l’Associació de Cultura Japonesa Neko San, Albert Garcia, va anunciar que han programat un taller d’iniciació al fow (joc de cartes japonès) i al japonès (2 de febrer), un Museu en família (24 de febrer) de hama i teru teru (personatge japonès que es penja a les finestres per cridar al bon temps) i es projectarà la pel·lícula Mazinger Z infinity, el 8 de febrer a les 18.30h a l’Espai 2. A finals de febrer també s’ha programat un taller de disseny de personatges manga amb Ipads a càrrec de l’il·lustrador Pau Gámez.

La mostra recull originals, litografies, serigrafies o figures de sèries mítiques de manga o anime i una breu història, descrita en plafons, que recullen aquests darrers 50 anys de còmics tradicionals japonesos i la seva versió animada, anime.

El manga, una finestra oberta al Japó

La Biblioteca Josep Jardí ha programat un cicle sota el títol El manga, una finestra oberta al Japó que inclou sis xerrades que es desenvoluparan des del gener al juny. La primera tindrà lloc el 29 de gener amb el títol Manga: Què? Per Què? Per A Qui?. Totes les xerrades seran gratuïtes, començaran a les 18 hores i aniran a càrrec d’Espai Daruma.

Segons informa Míriam Gàsquez, directora de la Biblioteca, l’equipament municipal ha apostat per aquest cicle degut a l’interès creixent que desperta aquest país asiàtic i els còmics japonesos, sobretot entre els joves. Durant l’any 2018, a la biblioteca s’ha detectat un increment molt significatiu en el préstec de còmics, fet que pot estar relacionat amb l’alta qualitat del fons de la biblioteca Josep Jardí en aquest tipus de lectures, explica Gásquez.

Des de l’equipament han explicat que totes les xerrades estan adreçades a joves a partir de 14 anys i a adults, excepte la del mes de juny especial per a famílies i docents. 

Podeu consultar el programa d'activitats aquí