Vés al contingut (premeu Retorn)

En marxa la formació de tècnic de manteniment de carretons elevadors

per Comunicació darrera modificació 13/11/2018 10:35

Deu veïns de Santa Perpètua han iniciat les sessions de formació de Tècnic bàsic de manteniment de carretons elevadors, en el marc del Dispositiu d’Orientació i Tecnologies de la Informació i Comunicació DOT 2018. Aquest programa de la Regidoria de Desenvolupament Local compta amb el suport de la Diputació de Barcelona. L’acció consta d’un total de 120 hores formatives entre els mesos de no­vembre i desembre impartides per l’empresa Crown Lift Trucks SL, multinacional americana líder en la fabricació de carretons elevadors que també presta serveis de manteniment i de reparació. Del total d’hores, 70 es destinen a classes teòriques amb l’objectiu de formar els participants en continguts d’electricitat i electrònica, de mecànica i hidràulica de màquines elevadores, mentre que les 50 restants consistiran en un mòdul pràctic que es realitzarà a les instal·lacions de l’empresa Crown a Abrera, on l’alumnat aprendrà a realitzar el manteniment de maquinària real.

La Regidoria de Desenvolupament Local ha explicat que “si bé aquesta formació habitualment s’adreça a personal intern de les empreses del sector, davant la demanda de professionals i la dificultats per trobar persones qualificades s’ha fet una aposta perquè puguin accedir-hi persones desocupades o que estiguin treballant en un horari compatible, de manera gratuïta”.

Per finalitzar, l’alumnat també passarà entre els dies 11 i 18 de desembre per una capacitació per a la conducció de carretons elevadors (màquines frontal contrapesada, retràctil, transpaleta i apiladora) que constarà de vuit hores teòriques i altres vuit de pràctiques. Aquesta part de conducció de maquinària es realitzarà a les instal·lacions de l’INS Estela Ibèrica.