Vés al contingut (premeu Retorn)

El CREVE organitza amb l'Ateneu de Fabricació de les Corts una activitat a Barcelona amb motiu del Dia Mundial Sense Cotxes

per Comunicació darrera modificació 22/09/2016 10:29

Els ajuntaments de Santa Perpètua de Mogoda i de Barcelona organitzen avui 22 de setembre de 10 a 14 hores, una activitat conjunta i oberta a la ciutadania, davant de l’edifici de l’Ateneu de Fabricació de les Corts de la ciutat comtal. Ambdós consistoris organitzen aquesta activitat amb contingut formatiu i un aparador de patinets i bicicletes elèctrics com a vehicle alternatiu al cotxe, coincidint avui amb el Dia Mundial sense Cotxes en el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura.

Sota el títol genèric de 'La mobilitat sostenible per la ciutat: la bicicleta elèctrica', els assistents poden participar a tres xerrades que oferiran tècnics de la Regidoria de Desenvolupament Local de l'Ajuntament de Santa Perpètua i també descobrir nous productes elèctrics a través de l'aparador tecnològic de patinets i bicicletes elèctriques.

Les xerrades versaran sobre la mobilitat elèctrica i sostenible; sobre els avantatges de la conducció zero, amb l'exemple del projecte 5.000 km Electric Experiences; i els aspectes formatius en el Centre de Recursos del Vehicle Elèctric (CREVE) i la cursa ElectroCat. En l'aparador tecnològic, que és una novetat, els assistents podran veure com és possible reconvertir una bici convencional en elèctrica de la mà de l’empresa E-bike. També podran provar els nous models de bici elèctrica urbana de Uualk i l'empresa perpetuenca Juconvi presentarà els seus nous patinets elèctrics Tromber destinats a les empreses. També es podran provar les bicicletes transformades de E-bike.

L’Ajuntament de Barcelona té a l’Ateneu de Fabricació de les Corts un espai físic de creació i formació, vinculat a les noves tecnologies i, en especial, a la fabricació digital en 3D, on ciutadans individuals, però també entitats, organitzacions, universitats i empreses puguin implicar-se en un laboratori de creació digital. Es tracta d’un taller equipat amb programari i màquines de fabricació que permetin a tota la comunitat convertir les seves idees i conceptes en productes físics útils per a la societat.