Vés al contingut (premeu Retorn)

Un total de 270 escolars disposen de beca de menjador però l'Ajuntament reclama més recursos

per Comunicació darrera modificació 02/05/2017 14:20
L'Ajuntament ha tramitat 407 demandes, un 34% de les quals estan pendents de si el Consell Comarcal i la Generalitat assignen més pressupost

Els menjadors escolars de Santa Perpètua compten actualment amb 270 becats, que suposen el 66% de les sol·licituds presentades. D’aquest 66%, l’Ajuntament assumeix un 28% i el Consell Comarcal del Vallès Occidental, ens que atorga les beques, té pendents de revisar un 34%. L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha tramitat aquest curs 407 sol·licituds de beques menjador. El Consell Comarcal justifica que, tot i que aquest any té més dotació pressupostària, s’han presentat més beques. 

La queixa per part dels consistoris no s’ha fet esperar i el Consell Comarcal del Vallès Occidental va convocar els regidors i regidores de Serveis Socials i Educació de tots els ajuntaments de la comarca per fer-los una proposta: un canvi en el model de gestió. La regidora de Serveis Socials de l’Ajuntament de Santa Perpètua, Ana Bajo, ha explicat que “s’ha de canviar el model, unificar i millorar els criteris amb una documentació més simplificada que sigui la declaració de renda i en casos necessaris un informe tècnic de serveis socials, amb un barem unitari a tot Catalunya i avançar el calendari perquè totes les famílies al començament del curs sàpiguen si tenen o no beca”. Això no passa amb l’actual model ja que “la majoria de sol·licituds es queden en el codi 3, que queda fixat pel llindar de la declaració de renda a l’espera de tenir pressupost, un pressupost que pot arribar al llarg de tot el curs a compta gotes o no arribar mai”, ha insistit Bajo, que ha recalcat que “algunes famílies poden fer l’esforç d’anar pagant mentre esperen la resolució, però d’altres no”. Els ajuntaments i el Consell Comarcal coincideixen a afirmar que els menjadors escolars asseguren, en molts casos, un àpat diari a molts infants.

El Consell Comarcal ha enviat una carta a la consellera d’Ensenyament en funcions, Irene Rigau, reclamant pressupost per a les 2.383 sol·licituds que estan catalogades en el codi 3, pendents de la consignació pressupostària i destaca la preocupació dels ajuntaments de la comarca.