Vés al contingut (premeu Retorn)

La Corporació declara Santa Perpètua Ciutat Promotora de la Renda Garantida Ciutadana

per Comunicació darrera modificació 09/05/2017 14:15

El Ple Municipal ha aprovat per unanimitat declarar Santa Perpètua de Mogoda Ciutat Promotora de la Renda Garantida Ciutadana, en la sessió celebrada dijous 21 de juliol. Aquesta renda és un dret a una prestació econòmica mensual i periòdica de 664 euros per garantir que tothom tingui uns ingressos econòmics per damunt del llindar de la pobresa. La Corporació en aquest punt es compromet a promoure el concepte de la Renda Garantida Ciutadana entre la població i obrir espais de debat i discussió, tallers i xerrades. La proposició també inclou treballar conjuntament amb el teixit associatiu i ciutadania per defensar-la i donar suport a les iniciatives que es desenvolupin a Santa Perpètua i facilitar la participació de personalitats del món acadèmic i l'acció social en aquestes activitats. També Insta el Parlament de Catalunya a l’aprovació de la llei de la Renda Garantida Ciutadana actualment en tramitació i requereix a la Generalitat de Catalunya la promoció, estudi i difusió del concepte de Renda Garantida de Ciutadania així com la realització d'un estudi de viabilitat i aplicació sobre aquesta renda. La proposta manifesta que en funció del resultat de l’estudi es demana a la Generalitat de Catalunya iniciar els tràmits per l'aplicació de la renda com a garantia i dret social elemental de la ciutadania.

Una altra proposició de la sessió plenària del mes de juliol va ser el rebuig i la condemna del Cop d’Estat de 18 de juliol de 1936, i tot el que representa, i que va desembocar en la dictadura franquista, i l'acord per suport a la declaració de les entitats memorialistes sobre el 80 aniversari del Cop d’Estat. El Ple també va aprovar una proposició per incloure com a clàusula essencial dels contractes públics de l'Ajuntament de Santa Perpètua que el contractista no tingui relació econòmica ni financera il·legal amb un país considerat paradís fiscal.

D'altra banda durant la sessió plenària també es va aprovar el Pla econòmic financer 2016-2017 amb els vots favorables dels grups d'ICV, ERC, PSC i Ciutadans i amb  l'abstenció de la CUP i la Plataforma Cívica. També es va donar el vist-i-plau a una modificació de crèdits per un import de gairebé 1.110.000 euros. Aquest punt es va aprovar amb els vots a favor d'ICV, PSC i C's i l'abstenció d'ERC, CUP i PCCA. Per últim, es van aprovar per unanimitat declarar d'especial interès i utilitat municipal l'execució de les obres d'ampliació de l'escola Els Aigüerols i de l'Institut Rovira-Forns.