Vés al contingut (premeu Retorn)

Les entitats de Diables, Gegants, Sardanes i Ball de Gitanes protagonitzen l'exposició 'Ara toca festa'

per Comunicació darrera modificació 05/03/2018 09:56

'Ara toca festa! Cultura popular i tradicional' a Santa Perpètua és el títol de l’exposició de Festa Major d’Hivern que ha preparat l’Ajuntament amb la col·laboració dels Gegants, els Joves Diables, el Ball de Gitanes i l’Agrupació Sardanista. Aquestes entitats culturals són les protagonistes d’aquesta mostra que s'inaugura aquest divendres 2 de març a les 20 hores i que “parla de la nostra cultura popular i d’aquelles entitats locals, que any rere any, treballen desinteressadament per garantir-ne la seva continuïtat”, tal i com expliquen des de la Regidoria de Cultura. La mostra es podrà visitar a l'Espai 1 de la Granja, espai cultural, fins al 15 d’abril.

Les persones que visitin Ara toca festa! podran conèixer aquestes quatre entitats i la seva història així com descobrir els elements que les identifiquen: vestuari, simbologia, músiques... A més, “es podrà escoltar un muntatge de so ple de testimonis, anècdotes i complicitats, realitzat a partir d’entrevistes a membres més veterans i més joves de les diferents entitats”, explica Cultura i afegeix que aquestes entitats “són part de la nostra memòria cultural i col·lectiva”.

Aquesta exposició forma part del catàleg de programació estable que ofereix l’Ajuntament als centres educatius de Santa Perpètua. Alumnat de P5 de les escoles Els Aigüerols, Bernat de Mogoda, la Florida, Tabor i Sagrada Família visitaran l’exposició i faran un taller. En el marc d’Ara toca festa! també es realitzarà el Museu en família del mes de març. L’Espai 1 estarà obert dimecres, dijous i divendres de 18 a 20.30 hores i dissabtes i el darrer diumenge de mes d’11 a 14 hores.

La inauguració d'aquesta exposició dona el tret de sortida a les activitats d'aquest cap de setmana de la Festa Major d'Hivern. A partir de les 20.30 hores, Moguda Perpètua organitza la novena edició del Corretasques, que s'emmarca en la Santa Moguda i s’iniciarà a la zona infantil del parc Central. Vostra Vite, Bar Tapas Bike, Pico fino, Op!, Can Montsenya, Restaurant Can Perico i el Casal Popular Pit-Roig són els establiments que participen en aquesta edició. A aquests cal sumar les parades d’Arran al parc Municipal i de Moguda Perpètua a la plaça de l’Església i a CAM Bernades, espai on finalitzarà l’activitat amb la música dels DJs Jack Da Fons, Antígones i Pico Pala. L’entrada a l’equipament serà gratuïta.

La jornada de dissabte 3 de març estarà protagonitzada per la Santa Moguda. Les activitats es desenvoluparan al parc Municipal i l’AMPA Els Aigüerols serà l’encarregada d’organitzar un taller de manualitats i un Mercat d’intercanvi de joguines. Durant la jornada al parc també està prevista animació infantil i un dinar popular. Després del dinar hi haurà sobretaula i una xerrada a càrrec del CDR. Dissabte a la nit serà el torn de la Santa Moguda Nocturna amb un concert a partir de les 23.30 hores a càrrec de Molécula rock, Insershow i PD Magenta.

També el 3 de març tindrà lloc a les sis de la tarda al Casal Cívic Santa Perpètua la Setena Trobada de cors de la Gent Gran, en la qual participaran una desena de corals. L’activitat comptarà amb els dos cors de Santa Perpètua, el del Club Edad de Oro i el del Casal de la Gent Gran, dirigits per Isabel Nogué. També hi participaran a l’activitat les corals dat daurada, La Pedrera, Gallega o Botafumeiro, Tardor de la Floresta, Sant Sebastià de Polinyà, Roureda de Sabadell, del Casal de l’Amistad per la dona, del parc del Casal de la Gent Gran Audell de Terrassa i l’Olivera de Castellar del Vallès.

Finalment, el parc Central serà l’escenari diumenge 4 de març d'una nova edició de la Trobada de Puntaires, que tindrà lloc entre les 10 i les 14 hores. Organitzada per l’Associació de Puntaires de Santa Perpètua, l'activitat reunirà centenars de persones vingudes d'arreu de Catalunya que realitzaran conjuntament puntes de coixí. També entre les 11 i les 14 hores, l’amfiteatre del parc acollirà una nova edició de l’exhibició de balls de la Festa Major d’Hivern en la qual participaran Mogoda Country, l’Associació d’Arts Humanes, Balls en Línia, l’associació Bailamos i el grup Ghassaly.

També durant aquest cap de setmana el Centro Cultural Andaluz i la Casa de Andalucía instal·len les seves respectives casetes de Festa Major amb programació pròpia.

Paral·lelament, diumenge al matí, l’Agrupació Sardanista organitza una audició de sardanes amb la Cobla Ciutat de Terrassa a la plaça de l’Església, a partir de les 11.30 hores. A la mitja part, també hi haurà ballada del Grup de Ball de Gitanes de Santa Perpètua.

Diumenge a les 18.30 hores al Teatre del Centre, tindrà lloc la representació de la comèdia Mala broma, de Jordi Casanovas, obra de teatre professional de la Festa Major emmarcada en la 26a Mostra de Teatre de Tàndem, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Santa Perpètua. Els actors Anna Sahun, Ernest Villegas i Òscar Muñoz, sota la direcció de Marc Angelet, interpreten dos amics i la dona d’un d’ells. Tot i que es tracta d’una comèdia, Casanovas fa una reflexió sobre els límits de l’humor i els rols entre homes i dones. Els preus per a aquesta obra a taquilla és de dotze euros.

Podeu consultar la programació en el web de la Festa Major i conèixer les novetats i fer el seguiment de la festa al facebook de la Festa Major.