El Parc Central

El Parc Central va començar a prendre forma l'any 2007 a partir de les aportacions del Consell municipal infantil i del concurs d'idees i el procés participatiu amb consulta ciutadana per escollir la millor de les idees presentades (van participar 5 equips professionals d'arquitectura). Com a projecte inclòs al Pla de Barris de Can Folguera, ha comptat des del seu inici amb la participació de la Comissió Ciutadana de seguiment del Pla de Barris. El Parc ha estat, doncs, una oportunitat extraordinària de compartir amb la ciutadania la coresponsabilitat en la construcció de la ciutat i crear ocupació, ja que un cop decidit el programa i el projecte, l'obra també s'ha realitzat amb persones aturades del municipi i, d'aquesta manera, una inversió que només podia ser per a aquesta finalitat urbanitzadora ha estat útil per contractar 56 persones en atur en moments en què l'important era generar ocupació.

És, per tant, un projecte que des de l'inici ha mantingut un feed-back intens amb la ciutadania, realitzat per treballadors/es en atur i la col·laboració de les empreses proveïdores del propi municipi. És també un nou espai de centralitat amb diversos serveis associats que generaran ocupabilitat (restauració, activitats aquàtiques), i alhora un espai de coneixement amb l'aula municipal, els plafons informatius i els webs que l'expliquen des de l'educació ambiental, l'educació en mobilitat i l'educació cívica.

Com a pulmó urbà, el Parc Central és el centre geomètric d'un dels espais públics més gran de la comarca, unes 80 ha, que uneixen el Castell i els Horts de Mogoda amb el Castell i els camps de Can Taió. Suposa també un punt d'atracció i referent enllà del territori municipal amb la bassa de reg naturalitzada formant un nou hàbitat.

Constitueix amb els equipaments de la granja Soldevila un espai d'alta qualitat urbana de gran atractivitat, gràcies al projecte de la Llei de Barris de Can Folguera, "De perifèria a Centre". Finalment el parc Central és el més singular d'entre les 67 ha de parcs urbans municipals amb què compta Santa Perpètua de Mogoda, apart dels espais naturals del sòl no urbanitzable de Gallecs, amb l'espai PEIN, i Santiga amb el paratge paisatgístic i cultural de l'entorn de l'església i el Castell.

Avinguda de l'Onze de Setembre - 08130 Santa Perpètua de Mogoda - Barcelona (Catalunya)
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 16.04.2024 | 09:50