Plaça de l'Amfiteatre del Parc Central

L'Amfiteatre

Cinc graons en forma semicircular constitueixen l'amfiteatre pròpiament dit, a l'estil dels amfiteatres grecs i romans a l'aire lliure, aquest pot albergar un nombre important de persones per a gaudir d'espectacles culturals de música, representacions teatrals, dansa. Es concep com un equipament per als serveis culturals de la ciutat.

Els jocs infantils

Àrea destinada per als més petits amb jocs lúdics per a nens de 0 a 6 anys i per a nens de 6 a 12 anys.

Normes d'ús

Els més petits necessiten per a gaudir del parc d'una qualitat molt alta de l'espai amb bones condicions de salubritat i de seguretat. Per això a més a més del manteniment que pugui fer la gestió del parc, els usuaris també són coresponsables del manteniment i la conservació.

Per això es determinen algunes normes per als usuaris:

  • Els nens menors de 6 anys hauran d'estar acompanyats quan faci ús d'un joc.
  • No es permet l'entrada d'animals.
  • S'ha de fer ús de les papereres per a la bona conservació de la salubritat de l'entorn dels nens.
  • S'han de tractar tots els elements de forma respectuosa per evitar el trencament que pugui representar una deficiència de seguretat per als nens.

Una visió del paisatge urbà

Des d'aquest punt es pot observar una vista panoràmica de tot el parc, és la il·lustració que es troba en el faristol la que projecta la imatge de futur del parc. Els arbres verds i florits, els parterres dels miradors amb diversitat de colors, la localització de la Granja, el bosc de la Granja i la futura estació de tren, el parc de la Ribera i la riera de Caldes. Ens acosta a una percepció més àmplia del nou paisatge urbà que s'ha construït.

El paisatge és el resultat de la cultura i la forma de vida d'una determinada comunitat. Les ciutats evolucionen de forma complexa i per tant el paisatge és dinàmic. Crea sentit d'identitat i valor patrimonial. Per tant la qualitat ambiental i estètica del paisatge també és coresponsabilitat dels usuaris de l'àmbit urbà.

Consulteu la Normativa del parc

El passeig dels Colors

Es tracta d'un passeig en la vorera del carrer de l'Onze de Setembre que s'estén des del passeig de la Florida fins al parc de la Ribera.

El conjunt de feixes de sauló que es distribueixen fins a l'amfiteatre alberguen els jocs infantils, les guinguetes i les diferents terrasses com a àrees de repòs amb bancs, on es pot contemplar de front la vista sud del parc.

Els colors estan relacionats amb l'arbrat plantat en fileres de fins a cinc exemplars que permeten un passeig central ampli amb agrupacions de diferents espècies. Cada espècie té una època de floració i de coloració de flors i fulles diferents que permet una dinàmica paisatgística del color que evoluciona al llarg de l'any.

La floració correspon a una gamma de colors del blanc al blau, lila, rosat, groc i vermelló I els fruits presenten coloracions i formes diverses, fins i tot divertides, com el fruit en forma de càpsula el·líptica de la paulònia.

Cal conèixer que hi ha arbres que per les seves característiques atreuen els ocells ja sigui perquè tenen fruits comestibles, ja sigui perquè ajuden a la pol·linització dels arbres, igual que els insectes.

Avinguda 11 de Setembre s/n - 08130 Santa Perpètua de Mogoda - Barcelona (Catalunya)
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 27.02.2023 | 14:09