Cantata

Dilluns, 14 de març de 2022 a les 00:00

Què és la Cantata? 

La Cantata és un projecte comunitari on participa tot l'alumnat de quart de Primària de les escoles de Santa Perpètua i l'Escola Municipal de les Arts. Té per objectiu:

  • Contribuir a l’èxit progressiu i constant de la inclusió
  • Construir espais participatius entre els agents educatius i culturals del municipi
  • Crear una xarxa de cultura col·laborativa que provoqui experiències artístiques i eixampli horitzons de possibilitats per a tothom. 


Quan? On? Qui? 

Dissabte 22 d'abril
Pavelló Municipal d'Esports

Centres Participants: Col·legi Sagrada Família, Escola Bernat de Mogoda, Escola La Florida, Escola Santa Perpètua, Escola Tabor, Institut Escola Santiga. 

Agrupacions de l'EMA participants: Música, dansa i teatre. 

17 h - Primer passi - Escoles: La Florida, Tabor, Santa Perpètua
18.30 h – Segon passi - Escoles: Bernat de Mogoda, Sagrada Família, IE Santiga


Cantata 2023

La Cantata 2023 és Llull, a la recerca de la  veritat
La vida de Llull està plena de viatges per Europa i la Mediterrània, que emprèn per convèncer prohoms, reis i papes de la necessitat de debatre sobre la veritat i el pensament en general. 

Recorre gairebé tot el món llavors conegut, va a diverses universitats europees i desembarca algunes vegades a les costes africanes amb la intenció de disputar amb els teòlegs musulmans i posar a prova la seva metodologia. L’Art (és el nom de la seva metodologia) constituïa, segons ell, un mètode apte per a totes les àrees del saber del segle XIII (teologia, ciències naturals i humanes). Es tractava d’un intent ingenu i genial alhora de mecanitzar i matematitzar el coneixement, “construir” una màquina, una manera de pensar infal·lible basada en la raó. 

De fet, s’havia proposat un treball grandiós i probablement impossible: edificar unes noves bases del saber humà segons l’Art, ideat per ell, i difondre’l per tot arreu. 

Va ser precursor del sistema combinatori (considerat avui com la base conceptual de la informàtica) i de l’holisme (interdisciplinarietat i integració de les ciències), que defensa a l’Arbre de la ciència. 

El seu pensament pot ser qualificat d’utòpic per incorporar una voluntat decidida de construir un món millor. 

La Cantata serà un recorregut per ciutats com Barcelona, Montpeller, París, Roma, Xipre, Jerusalem, Tunis i Mallorca. 

 

Darrera actualització: 28.03.2023 | 11:36