SPM en famÃlia
Tardor 2023
Activitats per ampliar els coneixements sobre l’educació, gaudir de la criança dels infants i millorar les relacions familiars.
Inscripcions obertes
Xerrades i tallers
26 d’octubre, 18 a 19.30 h
Quan arriba un nou membre a la família... tot canvia!
Com ens canvia la paternitat o la maternitat? Com es prepara la rebuda a un germà o germana? I els avis i àvies, quin paper tenen? Parlarem dels canvis en la família amb el naixement d’un nou fill/a.
Alba del Cid Sainz. Psicoterapeuta perinatal
8 de novembre. 18 a 19.30 h
Primers auxilis amb nadons i infants
Com prevenir els accidents domèstics dels infants? Què fem quan apareixen símptomes de malaltia? Com reaccionar davant d’un accident?
Julia Gonzalo Ortega. Llevadora de l’equip ASSIR i instructora de reanimació cardiopulmonar
11 de novembre, 16:30 a 18:30 h
Taller pràctic: Comunicar-nos en la família. Comunicació assertiva i no violenta.
Parlar i escoltar amb respecte i cura als infants (i als adults) és la millor manera d’establir vincles positius amb ells; però el cansament, les preses i l’estrès del dia a dia no ens ho posen fàcil. Descobrim el plaer i el benestar que aporta el bon tracte.
Franzina Balagué Bellido. Logopeda experta en comunicació no violenta
23 de novembre. 18 a 19.30 h
El desenvolupament emocional dels infants. Com acompanyar-los?
Què hem de tenir en compte per acompanyar els nens i nenes en el descobriment i la comprensió de la seva vida emocional? Quins recursos podem utilitzar?
Silvia Palou Vicens. Mestra d’educació infantil i psicòloga familiar. Autora del llibre “Sentir y crecer: el crecimiento emocional en la infancia. Propuestas educativas”
29 de novembre. 18 a 19.30 h
Educar amb sentit comú.
Educar per a què els nens i les nenes descobreixin el món sense sobreprotegir-los i donant-los l’oportunitat d’adquirir responsabilitats a la família en funció de la seva edat
Maria Jesús Comellas Carbó. Mestra i doctora en psicòloga. Autora de diversos llibres sobre educació i relacions familiars.
13 de desembre, 18 a 19.30 h
Xerrada: Nets i netes: instruccions d’ús.
Quin paper tenen els avis i les àvies a la família? Què troben els nets i netes en la relació amb ells? Com evoluciona el paper de pare o de mare quan els fills tenen una criatura?
Maria Jesús Comellas Carbó. Mestra i doctora en psicologia. Autora de diversos llibres sobre educació i relacions familiars.
Grup de famílies
Un espai de trobada on les famílies són les protagonistes, on compartir experiències i adquirir eines per cuidar-se i educar els fills i filles passant una bona estona i posant-hi humor a la criança.
Les trobades tindran una durada de una hora i mitja, de 17.30 a 19.00 h, i es faran els dies 2 de novembre, 16 de novembre i 14 de desembre.
Atenció individual o familiar
El SOAF ofereix orientació i acompanyament a les famílies per afavorir unes relacions familiars saludables, millorar el benestar personal dels seus membres i resoldre dubtes sobre la criança i l’educació dels fills i filles.
Per sol·licitar una primera entrevista podeu trucar o enviar un WhatsApp al 606 40 57 44 o enviar un correu electrònic a soaf.santaperpetua@itinere.cat
Totes les activitats es faran al Servei d’Orientació i Acompanyament a les Famílies, c/ García Nieto, 1
Accés lliure i gratuït amb inscripció prèvia en línia (aforament limitat).
Contacte:
Tel. / WhatsApp: 606 40 57 44
Correu-e: soaf.santaperpetua@itinere.cat
Organitza:
Projecte Educatiu de Ciutat de SPM
Servei d'Orientació i Acompanyament a les Famílies
Amb la col·laboració de:
- Associació Espiral Catalunya
- Mamalleta'm
- Leminú Marandé (pendent de confirmar)