SPM en família

Divendres, 27 de gener de 2023 a les 00:00

Tardor 2023

Activitats per ampliar els coneixements sobre l’educació, gaudir de la criança dels infants i millorar les relacions familiars.

Inscripcions obertes

Xerrades i tallers

26 d’octubre, 18 a 19.30 h

Quan arriba un nou membre a la família... tot canvia!

Com ens canvia la paternitat o la maternitat? Com es prepara la rebuda a un germà o germana? I els avis i àvies, quin paper tenen? Parlarem dels canvis en la família amb el naixement d’un nou fill/a.

Alba del Cid Sainz. Psicoterapeuta perinatal

8 de novembre. 18 a 19.30 h

Primers auxilis amb nadons i infants

Com prevenir els accidents domèstics dels infants? Què fem quan apareixen símptomes de malaltia? Com reaccionar davant d’un accident? 

Julia Gonzalo Ortega. Llevadora de l’equip ASSIR i instructora de reanimació cardiopulmonar

11  de novembre, 16:30 a 18:30 h

Taller pràctic: Comunicar-nos en la família. Comunicació assertiva i no violenta.

Parlar i escoltar amb respecte i cura als infants (i als adults) és la millor manera d’establir vincles positius amb ells; però el cansament, les preses i l’estrès del dia a dia no ens ho posen fàcil. Descobrim el plaer i el benestar que aporta el bon tracte.

Franzina Balagué Bellido. Logopeda experta en comunicació no violenta

23 de novembre. 18 a 19.30 h

El desenvolupament emocional dels infants. Com acompanyar-los?

Què hem de tenir en compte per acompanyar els nens i nenes en el descobriment i la comprensió de la seva vida emocional? Quins recursos podem utilitzar?

Silvia Palou Vicens. Mestra d’educació infantil i psicòloga familiar. Autora del llibre “Sentir y crecer: el crecimiento emocional en la infancia. Propuestas educativas”

29 de novembre. 18 a 19.30 h

Educar amb sentit comú.

Educar per a què els nens i les nenes descobreixin el món sense sobreprotegir-los i donant-los l’oportunitat d’adquirir responsabilitats a la família en funció de la seva edat

Maria Jesús Comellas Carbó. Mestra i doctora en psicòloga. Autora de diversos llibres sobre educació i relacions familiars.

13 de desembre, 18 a 19.30 h

Xerrada: Nets i netes: instruccions d’ús.

Quin paper tenen els avis i les àvies a la família? Què troben els nets i netes en la relació amb ells? Com evoluciona el paper de pare o de mare quan els fills tenen una criatura?     

Maria Jesús Comellas Carbó. Mestra i doctora en psicologia. Autora de diversos llibres sobre educació i relacions familiars.


Grup de famílies

Un espai de trobada on les famílies són les protagonistes, on compartir experiències i adquirir eines per cuidar-se i educar els fills i filles passant una bona estona i posant-hi humor a la criança.

Les trobades tindran una durada de una hora i mitja, de 17.30 a 19.00 h, i es faran els dies 2 de novembre, 16 de novembre i 14 de desembre.


Atenció individual o familiar

El SOAF ofereix orientació i acompanyament a les famílies per afavorir unes relacions familiars saludables, millorar el benestar personal dels seus membres i resoldre dubtes sobre la criança i l’educació dels fills i filles.

Per sol·licitar una primera entrevista podeu trucar o enviar un WhatsApp al 606 40 57 44 o enviar un correu electrònic a soaf.santaperpetua@itinere.cat


 

Totes les activitats es faran al Servei d’Orientació i Acompanyament a les Famílies, c/ García Nieto, 1

Accés lliure i gratuït amb inscripció prèvia en línia (aforament limitat).

Contacte:

Tel. / WhatsApp:  606 40 57 44 

Correu-e: soaf.santaperpetua@itinere.cat

Organitza:

Projecte Educatiu de Ciutat de SPM

Servei d'Orientació i Acompanyament a les Famílies 

Amb la col·laboració de:

  • Associació Espiral Catalunya
  • Mamalleta'm
  • Leminú Marandé (pendent de confirmar)

 

Darrera actualització: 16.10.2023 | 09:36