Una desena de dones debaten sobre les necessitats de Can Filuà durant la marxa exploratòria

Divendres, 3 de juny de 2022 a les 00:00

L'activitat incorpora la perspectiva de gènere en l'urbanisme i l'arquitectura

Una desena de dones van participar aquest dijous 2 de juny a la marxa exploratòria amb perspectiva de gènere a Can Filuà que va organitzar l’Ajuntament de Santa Perpètua i que va dinamitzar el Col·lectiu Punt 6. Les participants van debatre sobre l’urbanisme del barri i de les seves necessitats. Totes van coincidir que calen més espais de relació comunitària, la qual cosa afavoriria a la participació veïnal i a la seguretat del barri. De fet, la seguretat va ser un dels punts més comentats per les participants, juntament amb la manca d’activitat, tant comercial com social.

Hores d’ara al barri de Can Filuà hi ha dos edificis de veïns i veïnes i un altre més en construcció. Per a les participants, aquest fet provoca una sensació d’aïllament de la resta del municipi. Pel que fa a la urbanització es van detectar alguns punts de manca d’accessibilitat però, en general, es va valorar l’amplitud de les voreres o l’equipació del barri. La valoració general de la marxa deixa clar que Can Filuà és monofuncional i residencial perquè no hi ha activitat econòmica ni social. La dinamitzadora  de l'activitat, del Col·lectiu Punt 6, Magda Isart, va explicar que el recorregut s'havia pactat a la sessió preparàtoria del 30 de maig i va indicar que la marxa havia estat interessant per trobar les mancances i necessitats del barri. 

L’activitat forma part d’un procés participatiu mitjançant el qual la ciutadania pot donar la seva opinió sobre la urbanització de Can Filuà. A més, fins al 17 de juny hi ha activa al portal de participació una enquesta per conèixer el punt de vista del veïnat pel que fa a la planificació i disseny de nous espais del barri aplicant una perspectiva de gènere i mediambiental.

Una de les participants a la marxa exploratòria i veïna de Can Filuà, Sara Aparici, va expressar sentir-se contenta de formar part del barri però va detallar que encara manquen serveis i millorar la seguretat. "La possibilitat de poder realitzar una marxa exploratòria amb perspectiva de gènere ha permès detectar mancances i necessitats", va manifestar. 

Els comentaris i peticions de la marxa es recolliran en un document que servirà per dissenyar, modificar i incloure propostes en el marc d’aquest procès participatiu.

Darrera actualització: 03.06.2022 | 12:57