S'instal·la una unitat d’anàlisi de la contaminació al Centre Vila

Divendres, 9 de setembre de 2022 a les 08:00

Una unitat de vigilància de la contaminació atmosfèrica de la Diputació de Barcelona es troba instal·lada a la plaça Nova per analitzar els nivells i paràmetres relatius a la contaminació de la zona de Centre Vila. 

El vehicle, que es va instal·lar al juliol, estarà ubicat en aquest espai fins a la primera quinzena del mes d’octubre. L’Ajuntament de Santa Perpètua ha informat que aquesta unitat servirà per comparar les dades registrades a la cabina automàtica de la Xarxa de Vigilància i Prevenció de la Contaminació Atmosfèrica de la Generalitat ubicada a l’avinguda de Canalis amb l’avinguda de Girona i amb les dades aportades per altres unitats mòbils que es van instal·lar als barris de la Creueta i Can Filuà per comprovar la contaminació procedent de l’autopista AP7.

La Diputació lliurarà els resultats a finals d’any. L’Ajuntament demana aquest recurs perquè al municipi només hi ha una unitat fixa de control i les que són mòbils, com la instal·lada recent­ment, permeten saber quina és la qualitat d’aire en espais que no disposen de vigilància continuada. 

Darrera actualització: 09.09.2022 | 08:29