Santa Perpètua rep 3,7 milions d’euros dels fons Next Generation

Dijous, 22 de juny de 2023 a les 12:00

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha rebut 3.729.393,14 euros d’ajuts dels fons Next Generation de la Unió Europea. El Consistori també està pendent de resolució d’altres convocatòries d’aquests fons per un import total de 2.015.661,03 euros.

Aquestes dades es van donar a conèixer a la comissió de valoració i seguiment dels Fons Next Generation formada per personal polític i tècnic municipal. En total, des del febrer de 2021, l’Ajuntament de Santa Perpètua ha sol·licitat ajuts per un total de 5.745.054,17 euros, adreçats a 27 dels projectes que ha impulsat la Corporació vinculats a la mobilitat sostenible, la transformació digital, la cohesió social i la transició energètica. Aquestes subvencions s’han concedit a través de la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i el Govern de l’Estat.
La urbanització del camí de la Granja, la reforma dels eixos cívics i comercials del centre del municipi i el nou aparcament de l’avinguda de Santiga són alguns dels projectes municipals que han estat beneficiats amb aquests fons europeus. També les instal·lacions solars fotovoltaiques i la creació de les comunitats energètiques de l’Escola La Florida i de la Porxada dels Drets Humans del carrer de Puig i Cadafalch, juntament amb la instal·lació de punts de recàr­rega de vehicle elèctric han rebut subvenció dels Next Generation, juntament amb el projecte de foment de la recollida selectiva de residus. Altres programes i actuacions que estan en execució i que disposen d’ajut Next Generation són la millora de l’accessibilitat a equipaments públics, el foment del transport públic, la pacificació del trànsit i la creació de zones de baixes emissions; la transformació digital i la modernització de l’administració. D’altres projectes pels quals s’ha sol·licitat ajut són la creació de l’Oficina de l’Energia Verda; nous punts de subministrament d’aigua potable i la reforma i millora energètica del Mercat Municipal.
Els Fons Next Generation EU són un instrument creat per les institucions de la Unió Europea, en el marc del Pla de recuperació per a Europa, amb l’objectiu de transformar els reptes derivats de la pandèmia de la Covid-19 en una oportunitat per impulsar la transició ecològica i la transformació digital a través del finançament de projectes transformadors. 

Darrera actualització: 22.06.2023 | 13:05