Santa Perpètua commemora el Dia Mundial de la Salut Mental amb exercici físic comunitari

Dilluns, 10 d'octubre de 2022 a les 10:00

L’Ajuntament de Santa Perpètua ha commemorat avui 10 d’octubre el Dia Mundial de la Salut Mental. 

La programació ha consistit en dues sessions del programa EsportivaMENT, que s’emmarca en el projecte ComunitàriaMENT per millorar la salut mental i el benestar emocional de manera col·lectiva. A l’EsporitvaMENT els participants han practicat exercici comunitari a l’aire lliure, amb una sessió al parc Municipal i una altra a la plaça de les Tretze Roses. 

Abans de cada hora d’exercici, la Regidoria de Salut Pública de l’Ajuntament de Santa Perpètua ha llegit el manifest amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental de la Federació Salut Mental Catalunya. El text expressa que "la pandèmia ha marcat un punt sense retorn" i que "per fi s’ha evidenciat públicament que sense salut mental no arribem massa lluny".

El manifest demana, entre d’altres propostes, una xarxa de recursos sanitaris i socials accessibles, incorporar la perspectiva de drets, donar suport i empoderar a les persones i l’impuls de polítiques en salut mental a tot el territori.

La regidora de Salut Pública de l’Ajuntament de Santa Perpètua, Sandra Gómez, ha explicat que és important commemorar el Dia Mundial de la Salut Mental perquè després de la pandèmia s’han detectat més problemes relacionats amb la salut mental. Gómez ha detallat que "malauradament hem anat cap a depressions que estaven aflorant però que després de la pandèmia, per no haver tingut relacions socials, s’han intensificat".

Sandra Gómez ha recordat que el proper 13 d’octubre l’Ajuntament presentarà públicament el Pla Local de Salut. L’acte serà a les 18 hores a l’Aula Vapor i comptarà amb la presència del Diputat de Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona, Jesús Naharro; i l’alcaldessa, Isabel Garcia. La regidora de Salut ha explicat que el benestar emocional és una de les tres branques del Pla Local de Salut i ha detallat que "hi ha diferents activitats que hem començat a desplegar fins i tot abans de l’aprovació del Pla".

Darrera actualització: 10.10.2022 | 14:21