El Ple demana millores a l'R8, intercanviadors amb Ferrocarrils i el by-pass de Santa Perpètua

Dilluns, 31 d'octubre de 2022 a les 01:00

El Ple de l'Ajuntament de Santa Perpètua va aprovar dijous 27 d'octubre per unanimitat una proposició que reclama la construcció dels intercanviadors ferroviaris de Volpelleres, Hospital General i Barberà del Vallès, el by-pass a Santa Perpètua i millorar la línia R8 entre Martorell i Granollers, a proposta de l’Associació FemVallès.

Els intercanviadors a les estacions de Sant Cugat permetrien connectar la línia R8 de Rodalies amb les l’S1 i l’S2 d’FGC i a Barberà la R8 enllaçaria amb la línia R4 i a Santa Perpètua es connectarien les línies R8 i R3.

La proposició insta a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Adif i Renfe, a arribar un acord amb celeritat entorn la construcció i gestió dels intercanviadors ferroviaris d’Hospital General i Volpelleres mitjançant la cessió dels intercanviadors a FGC i també a Adif i Renfe a desenvolupar els estudis i actuacions necessàries per a la implementació dels intercanviadors ferroviaris de Riu Sec –R8/R4- i Riera de Caldes –R8/R3- amb el by-pass a Santa Perpètua de Mogoda, on ja funciona la nova estació Santa Perpètua de Mogoda-Riera de Caldes. Així mateix, demana impulsar la construcció de la Línia Orbital Ferroviària que uneix les línies R8 i R4 que uneix Santa Perpètua de Mogoda i Sabadell. La proposta també demana al Departament de Territori millorar la freqüència de pas dels combois en la línia R8.

L'acord municipal també insta a Adif, al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA) i a l’Oficina del Comissionat del Govern pel Corredor Mediterrani a elaborar l’estudi informatiu necessari per a la implementació gradual d’infraestructures un cop desenvolupat el PEMV-2026 (Pla Específic de Mobilitat del Vallès) d’ample estàndard en el tram del Vallès del Corredor Mediterrani (tram Castellbisbal – Mollet del Vallès).

Per últim, la corporació demana l’adhesió a aquesta moció mitjançant acord de Ple dels municipis amb estació en la línia R8, al Consell Comarcal del Vallès Oriental, al Consell Comarcal del Vallès Occidental i a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Darrera actualització: 18.01.2023 | 14:22