El programa Impuls per a la rehabilitació energètica d'habitatge ha visitat ja una cinquantena de comunitats

Dijous, 13 de juliol de 2023 a les 00:00

Aquest dijous s'ha instal·lat una parada informativa al Mercat Ambulant

Les dues assessores del Consell Comarcal del Vallès Occidental que promouen al municipi el programa Impuls per a la rehabilitació energètica a l’habitatge s’han instal·lat aquest matí al mercat ambulant de Santa Perpètua per oferir informació a la ciutadania.

Les assessores ja han visitat una cinquantena d’habitatges a Santa Perpètua amb possibilitats d’optar a les ajudes dels Fons Next Generation per a la  rehabilitació energètica dels edificis d’habitatges. Segons han explicat, la resposta de les comunitats ha estat positiva i ja s’estan iniciant reunions amb el veïnat per poder endegar el procés de petició d’ajudes. 

Impuls ofereix assessorament a les comunitats de propietaris per poder accedir a les ajudes i posa a la disposició del veïnat assessorament personalitzat sobre els programes d’ajuts, acompanyament en els tràmits, mediació en la presa de decisions de la comunitat i altres accions com la recerca de personal tècnic.

L’objectiu d’aquests programes és fomentar la rehabilitació per aconseguir unes llars més sostenibles i més eficients energèticament, millorant els tancaments, els sistemes d’aïllament o fins i tot instal·lant plaques fotovoltaiques. A més, els programa d’ajudes preveuen altres actuacions complementàries d’accessibilitat, conservació, seguretat i per a la retirada d’amiant. Les subvencions europees obertes en aquest àmbit poden sufragar entre el 40 i el 80% de la rehabilitació.

Darrera actualització: 13.07.2023 | 11:38