Viles Florides

Dilluns, 29 d'abril de 2024 a les 00:00

Santa Perpètua de Mogoda és un dels municipis que forma part del moviment Viles Florides. El Consistori es va presentar per primera vegada a aquest certamen el 2017 i va obtenir tres Flors d'Honor d'un màxim de quatre possibles. Al llarg d'aquests anys ha anat mantenint aquestes tres Flors d'Honor.

Viles Florides està promogut per la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) i promou la transformació de racons, pobles i ciutats de Catalunya a través de la planta verda. Aquesta iniciativa vol posar en valor la riquesa natural i paisatgística del país mitjançant el reconeixement públic d’aquells projectes d’enjardinament, ornamentació floral, mobiliari urbà i espais lúdics que, tant en l’àmbit públic com privat, esdevinguin un exemple a seguir.

L'entitat entrega de forma anual les Flors d’Honor, el distintiu que certifica els municipis com a viles florides. La Flor d’Honor –n’hi ha d’una a cinc– s’entrega segons el criteri d’un jurat especialitzat de la CHOC.

Els aspectes que es valoren de cada municipi són el patrimoni vegetal i paisatgístic: la relació entre l’espai verd i el nombre d’habitants, la relació entre els recursos destinats al manteniment i la superfície verda i enjardinada, la diversitat floral, la funcionalitat dels espais verds, la integració paisatgística, la singularitat dels espais, l’estat de manteniment, l’existència d’un inventari de patrimoni vegetal, la qualitat dels subministraments vegetals, la selecció d’espècies o l’estètica. També es té en compte el respecte pel medi ambient i la sostenibilitat a través de variables com la gestió de l’aigua, els programes de control de plagues i malalties, la neteja i gestió de residus, o la qualitat de mobiliari urbà.

Més informació al web del moviment Viles Florides.
 

Darrera actualització: 29.04.2024 | 12:20

Imatges