Santa Perpètua es torna a presentar a Viles Florides

Dimecres, 10 d'abril de 2024 a les 09:00

El jurat de Viles Florides ha visitat Santa Perpètua per comprovar la situació de les zones verdes que des del 2017 han merescut tres Flors d'Honor d'aquest moviment.

Santa Perpètua s'ha presentat novament al moviment Viles Florides i la setmana passada el jurat va visitar la ciutat per comprovar l'estat de la transformació dels espais públics a través de l'enjardinament i la millora dels espais verds. L'Ajuntament es va presentar per primera vegada el 2017 i va obtenir tres Flors d'Honor d'un màxim de quatre possibles. Al llarg d'aquests anys ha anat mantenint aquestes tres Flors d'Honor.

Viles Florides, que està promogut per la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC), promou la transformació de racons, pobles i ciutats de Catalunya a través de la planta verda. Viles Florides vol posar en valor la riquesa natural i paisatgística del país mitjançant el reconeixement públic d’aquells projectes d’enjardinament, ornamentació floral, mobiliari urbà i espais lúdics que, tant en l’àmbit públic com privat, esdevinguin un exemple a seguir.

El jurat de Viles Florides va començar la seva visita al Museu del Treball i la Indústria Viva (MTIV) i després va fer un recorregut per als parcs dels Plataners, d'Europa, de Catalunya i dels Ametllers i el Camí de la Granja, entre d'altres. Les primeres impressions van ser bones, segons ha informat la regidora de Medi Ambient, Jésica Jiménez, que ha explicat que "el parc dels Plataners va sorprendre al jurat" que també "va posar molt en valor el manteniment del verd que s'ha fet en emergència per sequera". Jiménez ha destacat la inventiva dels treballadors de la Brigada Municipal de Jardineria que amb els seus recursos han ajudat al manteniment dels espais verds fins i tot amb aquesta greu sequera.

El mes de juny es donarà a conèixer el veredicte i se sabrà si Santa Perpètua continua disposant del títol de Viles Florides i quantes Flors d'Honor l'avalen.

Darrera actualització: 10.04.2024 | 10:54