S'obren les inscripcions al programa ComunitàriaMENT, impulsat pel Pla Local de Salut

Dilluns, 26 de setembre de 2022 a les 14:40

L'Ajuntament de Santa Perpètua ha obert les inscripcions per participar en el programa ComunitàriaMENT, impulsat pel Pla Local de Salut, que inclou activitats comunitàries de diferents àmbits per millorar el benestar emocional i la salut mental.

Les inscripcions es poden formalitzar a través d'aquest enllaç. Les activitats, amb places limitades, són gratuïtes i estaran conduïdes per professionals i es realitzen a diferents centres cívics de Santa Perpètua.

El programa inclou AcompanyaMENT emocional que seran sessions grupals amb suport psicoterapèutic per treballar el benestar emocional i crear una xarxa de suport mutu; ExpressaMENT, un taller per millorar la salut mental a través de sortides culturals i tècniques artístiques; NaturalMENT, que consisteix en un taller intergeneracional entre gent gran i joves per crear un hort comunitari; i EsportivaMENT; exercici a l’aire lliure i primers auxilis. A més, es faran monogràfics sobre temàtiques concretes.

La pandèmia ha causat conseqüències no només físiques, sinó també mentals i per això “una de les línies principals de treball que ha marcat el Pla de Salut Municipal ha estat el benestar emocional”. ComunitàriaMENT té l’objectiu de pal·liar els efectes negatius de la pandèmia i millorar el benestar emocional de la ciutadania a través d’activitats que treballaran de manera comunitària la salut mental.

El bloc d'Acompanyament emocional es durà a terme a quatre centres cívics a partir de l'octubre i segons ha explicat la Regidoria de Salut Pública "pretenen ser uns grups d'ajuda mútua coordinats per una psicòloga". A través de sortides culturals i tècniques artístiques i també en sessions grupals es podrà treballar. És el que s'ha anomenat ExpressaMENT. Aquest àmbit i el de NaturalMENT encara no han començat i es preveu fer-ho al llarg de la temporada. Per als més esportistes, el ComunitàriaMENT també inclou sessions dos cops a la setmana amb una monitora de la Regidoria d'Esports i aprofitant les places i parcs on hi ha elements d'exercici per a adults..

El programa ComunitàriaMENT inclou també diversos tallers monogràfics. Salut Pública ha destacat els quatre que es poden en marxa el proper mes d'octubre. Montse Prior també ha expressat que es faran sessions de primers auxilis adreçades a totes les franges d'edat per saber com reaccionar davant de diverses situacions d'emergència mèdica.

Darrera actualització: 26.09.2022 | 14:59