Santa Perpètua rebrà 728.000 euros dels fons Next Generation per a accions de mobilitat sostenible

Divendres, 11 de març de 2022 a les 09:00

Santa Perpètua de Mogoda rebrà 728.533,51 euros dels fons Next Generation per portar a terme accions de mobilitat sostenible.

El municipi figura a la llista d’aprovació provisional d’ajuntaments beneficiaris del Programa d’ajudes a municipis per a la implementació de zones de baixes emissions i la transformació digital i sostenible del transport urbà. El fons Next Generation subvencionarà amb 415.430,20 euros el projecte de transformació dels eixos cívics i comercials entre l’avinguda de Santiga i l’avinguda de Barcelona, i amb 367.103,31 euros el projecte de l’aparcament de Centre Vila. L’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, ha destacat la concessió d’aquests ajuts a accions de mobilitat sostenible i ha manifestat que “l’objectiu és no deixar passar cap convocatòria de subvencions per millorar el nostre municipi”. La primera edil també ha explicat que el Consistori ha presentat una al·legació ja que un tercer projecte presentat, d’accessibilitat al barri de la Florida, no consta ni com a admès ni com a exclòs. 

La primera fase de transformació dels eixos cívics i comercials correspon als carrers de Martí Costa (entre l’avinguda de Santiga i la Rambla), de Pau Claris (entre Rafael de Casanovas i l’avinguda de Barcelona) i de Marià Fortuny (entre la Rambla i la plaça Nova).  Es tracta d’una actuació que vol eliminar barreres i prioritzar el pas de vianants. L’Ajuntament va licitar les obres per un import de 756.250,30 euros (IVA inclòs).

Pel que fa al nou aparcament al barri de Centre Vila té un pressupost de 489.239,41 euros. La nova zona d’estacionament estarà situada en l’antic camp de futbol, en una parcel·la delimitada pel carrer de València, l’avinguda de Santiga i el carrer de Mossèn Camil Rossell. El projecte preveu un total de 177 places d’estacionament per facilitar la pacificació del trànsit i noves plataformes úniques.

L’alcaldessa ha recordat que en el marc d’aquests ajuts europeus, s’han demanat també subvencions per les pèrgoles fotovoltaiques de l’aparcament del Complex de la Granja Soldevila i de l’aparcament de Puig i Cadafalch, plaques fotovoltaiques a l’Escola la Florida i la creació de comunitats energètiques al voltant de les instal·lacions fotovoltaiques del carrer Puig i Cadafalch i del centre educatiu de La Florida. També s’han demanat, i en alguns casos ja concedits, subvencions per a la instal·lació de punts de recàrrega de vehicles elèctrics. La primera edil ha assenyalat que aquestes actuacions “obren moltes possibilitats amb una feina molt engrescadora per millorar la qualitat de vida de la ciutadania de Santa Perpètua”.

Darrera actualització: 18.04.2024 | 11:30