L'Ajuntament s'adherirà a l'Associació de Municipis i Entitats per l'Energia Pública

Dijous, 30 de març de 2023 a les 10:00

El Ple de Santa Perpètua té previst aprovar aquest vespre l'adhesió a l'Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública (AMEP) així com els seus estatuts.

La Corporació amb aquesta adhesió té la finalitat de difondre i promoure la titularitat, la propietat i la gestió públiques de les xarxes de distribució d’energia elèctrica, així com donar suport als municipis que vulguin encaminar-se cap aquesta fita, i desenvolupar accions per impulsar una transició a un model energètic just, democràtic i sostenible. El ple designarà com a representant de l'Ajuntament a l'assemblea general de l'associació al 6è Tinent d’Alcaldia, Regidor de Desenvolupament local, Habitatge, Canvi Climàtic i Transició Energètica Sergi Hernández. El 23 de febrer de 2021, 74 municipis i quatre entitats van constituir l’Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública (AMEP). Santa Perpètua va ser un dels municipis impulsors d'aquesta nova entitat. Aquest serà un dels punts destacats de l'ordre del dia de la sessió plenària del mes de març que la Corporació local celebrarà aquesta tarda. La sessió compta amb onze punts en l'ordre del dia.

El Ple també ratificarà un decret d’alcaldia de data 10 de març d'una modificació de crèdit que incrementa la partida de la segona fase de rehabilitació de Santiga amb 10.000 euros. Després d'aquesta aportació el pressupost d'aquesta actuació és de més de 220.000 euros. També s'aprovarà una nova modificació de crèdit per a partides de diferents actuacions municipals on destaca el disseny i implantació de zones de baixes emissions, activitats de Gent Gran, estacions de recàrrega elèctrica, programes d'Infància i Adolescència, activitats culturals, adequació oficina d'atenció ciutadana i oficina d'habitatge o Mogoda Serveis. La corporació també aprovarà provisionalment la modificació de la Taxa per la utilització privativa o aprofitament especial de la via pública amb entrades de vehicles a través de les voreres o de qualsevol altre espai de domini públic local, les reserves de via pública per a aparcament, càrrega i descàrrega de mercaderies de qualsevol mena i per obres en el domini públic per la senyalització, construcció, manteniment, modificació o supressió de guals. En territori també està previst aprovar provisionalment el nou text del document del Pla de Millora Urbana sobre profunditat edificable de l'illa situada entre els carrers de Pau Claris, Lluís Millet, Balmes i l'avinguda de Barcelona i que incorpora les observacions fetes per la resolució de la Comissió Territorial d’Urbanisme de l’Arc Metropolità de Barcelona. Per últim també s'aprovarà la rectificació de l’Inventari General Consolidat de l’Ajuntament de Santa Perpètua a 31 de desembre de 2022.

 

Darrera actualització: 30.03.2023 | 11:58