L’Ajuntament de Santa Perpètua ha presentat una desena d’al·legacions al Pla Especial Urbanístic del Parc Territorial de Gallecs per a la recuperació, millora i protecció del medi natural i del paisatge.
Les al·legacions van en la línia de limitar l’edificabilitat, ampliar el Parc i facilitar la comunicació amb els nuclis urbans que l’envolten.
L’Ajuntament torna a sol·licitar la inclusió al Parc de Gallecs del sector de Can Banús, de Mogoda (zona del castell i horts de la Plana del Molí) i del parc urbà del Calderí (Alstom). Altres propostes, vinculades a les comunicacions, demanen la perllongament del camí de la B-140 amb una passera dins de la CIM Vallès per salvar les portes que avui dificulten l’accés a Gallecs i la incorporació d’una altra porta no recollida en el Pla que és la que connecta a peu i en bicicleta a Mogoda al parc sud d’Alstom.
En les al·legacions també reclama protegir Gallecs dels impactes de les infraestructures amb mesures com un fals túnel sobre l’autopista AP-7 a la carena dels bandolers i altres proteccions vegetals contra la contaminació de les infraestructures de l’AP-7 i la carretera C-59.
El Pla Especial Urbanístic del Parc Territorial de Gallecs està previst que s’aprovi definitivament durant aquest any. Aquest pla també preveu un pla d’Inversions de 5 milions d’euros en el que s’inclou l’abastament d’aigua potable com una de les prioritats. A més incorpora un Catàleg de masies i cases rurals i un Inventari de béns a protegir que tenen com a objectiu identificar, descriure i analitzar les construccions i elements d’interès de l’àmbit que per raons arquitectòniques, històriques, ambientals, paisatgístiques, socials o culturals calgui preservar per tal de mantenir el paisatge rural de Gallecs sense desvirtuar‐ho.
En el cas de Santa Perpètua s’inclou el Conjunt del Castell de Mogoda i la finestra, d’estil gòtic, de la masia de Can Banús, que formen part del Pla especial de protecció arquitectònica de Santa Perpètua.