L'Ajuntament obre una consulta ciutadana sobre l'abastament d'aigua en situació de sequera

Dimarts, 27 de febrer de 2024 a les 11:45

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha obert una consulta per tal que la ciutadania pugui dir la seva sobre l'abastament d’aigua en situació de sequera. La consulta romandrà oberta al portal de participació ciutadana fins al 13 de març.

L'Ajuntament prepara l'Ordenança municipal reguladora de les mesures aplicables a l’abastament d’aigua potable i als usos de l’aigua en situació de sequera.

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) de la Generalitat de Catalunya, ha tramès als ajuntaments de Catalunya una proposta d’ordenança municipal d’usos de l’aigua en situació de sequera, per tal de poder regular en l’àmbit municipal les restriccions i altres mesures derivades del Pla Especial d’actuació en situació d’alerta i eventual sequera, aprovat per Acord de Govern de 8 de gener de 2020, i de la normativa posterior, que regula les mesures extraordinàries i urgents que caldrà aplicar en cada cas.

La proposta d’ordenança ha estat redactada per l’ACA en col·laboració amb el Districte de Conca Fluvial de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis i de la Federació de Municipis de Catalunya, i cada ajuntament l’ha d’adaptar a les situacions concretes de cada municipi.

La nova ordenança pretén garantir el servei públic d'abastament i distribució d'aigua potable de competència municipal i fomentar l'estalvi en el consum d'aigua en situació de sequera. Aquesta ordenança s’aplicarà durant els períodes de sequera declarats per l’ACA. L’aprovació d'aquesta ordenança específica, a aplicar en cas de sequera, ha de permetre actuar per a complir els objectius d’aquesta norma, i que és garantir el servei públic d’abastament i distribució d'aigua potable de competència municipal i fomentar l’estalvi en el consum d’aigua en situació de sequera.

Darrera actualització: 27.02.2024 | 11:50