La primera pèrgola fotovoltaica estalviarà 4,3 tones de CO2

Dijous, 7 de juliol de 2022 a les 11:00

La pèrgola fotovoltaica que s’instal·la a l’aparcament del Complex de la Granja Soldevila produirà aproximadament 17.800kWh, evitarà l’emissió de 4,3 tones de CO2 a l’atmosfera i estalviarà 5.300 euros en les factures d’electricitat, segons càlculs de la Regidoria de Canvi Climàtic i Transició Energètica.

Les obres d’instal·lació d’aquesta nova estructura han començat i els treballs estan previst que finalitzin durant la primera setmana del mes d’agost. La Regidoria de Canvi Climàtic i Transició Energètica ha informat que la pèrgola tindrà una estructura de fusta, a sobre de la qual s’hi fixarà una instal·lació fotovoltaica de 13,65kWp que servirà energia renovable a cinc punts de recàrrega per a vehicles elèctrics. Els excedents es consumiran a l’edifici del Servei de Desenvolupament Local i Comerç i generarà un estalvi energètic i econòmic.

L’actuació té un pressupost d’uns 50.000 euros (sense IVA) i el 75% està subvencionat amb el programa MOVES III  d’Incentius a la mobilitat eficient i sostenible en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència Europeu que atorga l’ICAEN (Institut Català de l’Energia). El regidor de Canvi Climàtic i Transició Energètica, Sergi Hernández, ha expressat que aquesta instal·lació “és un projecte d’un gran valor medi ambiental” i “ens fa especial il·lusió” ja que produirà energia destinada a la mobilitat sostenible i també permetrà abastir a les dependències municipals.

Darrera actualització: 07.07.2022 | 11:46