El consum domèstic d'aigua ha baixat durant el primer trimestre

Dijous, 18 d'abril de 2024 a les 10:00

Els consums domèstics d’aigua de Santa Perpètua van baixar durant el primer trimestre de l’any fins als 153 litres per habitant i dia de mitjana, segons es va posar de manifest durant una nova sessió del Comitè Municipal d’Emergència per Sequera.

Amb una mitjana de 153 litres per habitant i dia, el consum domèstic al municipi, que suposa el 53% del total, s’ha rebaixat un 11,72% respecte les dades de 2022.

“Felicitem de nou al conjunt de la ciutadania per seguir treballant i mantenint aquests consums absolutament responsables dels quals ens hem de sentir molt i molt orgullosos, però sense cap dubte no podem baixar la guàrdia i mantenir aquests consums responsables”, ha manifestat el regidor de Canvi Climàtic i Transició Energètica, Sergi Hernández.

El comitè va tractar l’estat dels embassaments, que el 8 d'abril estaven al 18,32%, i els darrers episodis de pluja. El regidor de Canvi Climàtic i Transició Energètica ha explicat que “tot i que mediàticament s’ha generat un cert alleujament entorn als darrers episodis de pluges, hem pogut veure que, malgrat que ens donen un respir, només és una relaxació temporal que retarden l’increment de noves actuacions de restriccions”.

Sergi Hernández va explicar que l’objectiu municipal és aprovar al Ple d’aquest mes d’abril la nova Ordenança de Sequera que inclourà el règim sancionador per incompliments dels consums de la ciutadania, les indústries i als comerços decretats per l’Agència Catalana de l’Aigua i, per tant, l’Ajuntament ja podrà operar per impulsar denúncies, sancions i control d’aquestes infraccions.

L’edil també va detallar que el Consistori aprovarà properament un projecte d’instal·lació de vàlvules reguladores “que ens permetrà millorar la nostra xarxa per tenir-la preparada per a una possible situació de restriccions o baixades de pressions”. “També hem iniciat el treball d’un Pla operatiu que ens permeti protocolitzar les intervencions per desplegar aquesta regulació de pressions en base al Pla especial de sequera municipal i la normativa aplicable”, va afegir.

El comitè també va tractar l’impuls de la legalització de dos aqüífers. “Dos pous municipals que ens permetran en un futur mitjà disposar de recursos hídrics provinents del subsòl del municipi i ens permeti mantenir una certa independència estratègica entorn al consum d’aigua”, va assegurar Sergi Hernández.

Durant la sessió també es va explicar que es continua treballant per identificar pèrdues o fuites a la xarxa municipal i CASSA va presentar el Portal de la Sequera, amb dades de consum del nostre municipi, una calculadora de consums i tot allò relacionat amb la situació actual i l’estalvi d’aigua. El Comitè de seguiment del Pla Sequera es va constituir al març de 2023 i és un organisme presidit per l’alcaldessa i format per personal polític i tècnic municipal i responsables de la companyia concessionària CASSA.

 

Darrera actualització: 18.04.2024 | 09:11