Inversions - Pèrgola fotovoltaica

Pèrgola fotovoltaica a l’aparcament del carrer de Puig Cadafalch.

L’emergència climàtica és un dels grans reptes de la nostra societat i els nous projectes es destinen a lluitar contra el canvi climàtic, com és el cas de la nova pèrgola fotovoltaica que es construirà a l’aparcament de Puig i Cadafalch. Serà una instal·lació que combinarà la generació d'energia amb un nou espai social i cultural. La pèrgola subministrarà energia verda als equipaments municipals del voltants i fins i tot permetrà generar una comunitat ciutadana energètica.

El projecte, que compta amb un pressupost de 631.430,99 euros, preveu la construcció d’una estructura metàl·lica de 1.500 m2 que tindrà una alçada de sis metres amb divuit pilars i una inclinació del 10%. A aquesta estructura s’instal·larà una producció fotovoltaica per a autoconsum d’energia compartida de 218 kWp, que produirà 275.000 kWh d’energia, evitant l’emissió de 70 tones de CO2 a l’any, segons dades de la Regidoria de Canvi Climàtic i Transició Energètica. La zona que ocuparà la nova pèrgola estarà tancada al trànsit amb una barrera vegetal.

L’equipament també permetrà el seu tancament lateral quan sigui necessari per realitzar esdeveniments i servirà per crear una zona coberta, amb un escenari, per dur a terme activitats socials i culturals.

El projecte també inclou la instal·lació de tres punts de recàrrega dobles de 22 kW que permetran ampliar la xarxa municipal d’estacions de recarrega de vehicles elèctrics.

Carrer Garcia Nieto - 08130 Santa Perpètua de Mogoda - Barcelona (Catalunya)
Lloc web: www.staperpetua.cat/serveis-i-tramits/inversions/inversions-pergola-fotovoltaica.html
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 15.12.2022 | 11:30