Programa de Mentoria Social

Dimarts, 16 de maig de 2023 a les 00:00

Programa de Mentoria Social del Punt de Voluntariat, Programa d'Emancipació i Inclusió Juvenil i Punt d'Acollida i Informació (Pai) de l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda.

Del 18 de setembre i fins al 5 de desembre de 2023.

Mentoria Social. Algú amb qui comptar

El principal objectiu del programa és afavorir la plena autonomia i el benestar emocional de les persones migrades que viuen al nostre municipi. Per aconseguir-ho, es posa en contacte a aquestes persones migrades amb persones autòctones de Santa Perpètua (o que portin ja temps vivint-hi), treballant aspectes com la pràctica de l'idioma (català/castellà), el coneixement del poble i els serveis públics, així com el suport en la cerca de feina. Com podeu suposar, la participació en aquest programa aporta molts beneficis personals i emocionals a ambdues parts.

Per poder participar com a persones mentores heu de tenir 25 anys o més, dominar el català/castellà i tenir un bon coneixement del poble. També és interessant el coneixement d'altres idiomes, així com tenir experiència associativa, conèixer la realitat dels països d'origen o inclús haver viscut un procés migratori, però en cap cas són requisits imprescindibles. La mentoria és grupal, això vol dir que es faran grups d'entre 2 i 5 persones mentores (que ja tinguin certa relació prèvia) per mentoritzar a cadascuna de les persones migrades. 

Abans d'entrar en contacte amb la persona migrada, rebreu una formació inicial sobre com funcionarà el programa, i tindreu un suport tècnic durant el temps que duri aquesta relació, generalment entre 8 i 12 mesos. Us heu de comprometre a dedicar entre 2-4 hores setmanals al programa, repartint-vos aquesta dedicació entre les diferents persones del grup.

Les persones interessades poden demanar més informació al 93 574 37 21 o al correu puntvoluntariat@staperpetua.cat

Inscriu-te al programa Mentoria Social.

Darrera actualització: 18.09.2023 | 11:11